Niet zo’n knuffelaar in je slaap? Dat zegt dit over je 

Paar, Knuffel, Gelukkig, Omarmen, Knuffelen, Glimlach

Op papier lijkt het hopeloos romantisch om verstrengeld met de liefde van je leven in slaap te vallen, om vervolgens de volgende ochtend elkaar zwoel in de ogen te kijken wanneer je samen ontwaakt. De werkelijkheid? Opvliegers, kramp en een beklemd gevoel, om nog maar te zwijgen over die ochtendadem. 

Gelukshormoon

Het is algemeen bekend dat knuffelen de aanmaak van het hormoon oxytocin stimuleert, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Daarbij is er ook een connectie gevonden tussen dit hormoon en een goede nachtrust. Zorgt knuffelen er dan voor dat je beter slaapt? Niet per se, want voor sommigen is knuffelen tijdens het slapen de ultieme horror.
Van de stellen die samen slapen, knuffelt maar dertien procent intiem tijdens het slapen. Daartegenover staat ruim 63 procent die elkaar met geen vinger aanraakt. En dat is ook niet zo gek, want het schijnt dat samen slapen ruim 50 procent meer verstoring van je slaap veroorzaakt dan alleen slapen. Bovendien is het normaal om te bewegen in je slaap, dus als je een lichte slaper bent word je continu wakker van het gedraai van je partner.

Middenweg

Moet je dan maar direct in aparte bedden gaan slapen? Welnee, er is altijd een gulden middenweg te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een flinke knuffelsessie inplannen vlak voor het slapen, om je vervolgens naar je eigen kant van je bed te verplaatsen. Dankzij de gelukshormonen die tijdens het knuffelen zijn vrijgekomen, val je in een heerlijk diepe slaap. Mocht je toch nog een beetje aanwezigheid van je partner willen voelen, dan kun je altijd elkaars voeten aanraken of handen vasthouden, net als otters.

BRON: https://www.ze.nl/artikel/246222-niet-zon-knuffelaar-in-je-slaap-dat-zegt-dit-over-je

Sommigen houden ervan anderen niet. Dat moet men respecteren. Dat is niet alleen zo in de slaapkamer maar ook elders. Het kan een gevoel van verstikken geven. Waar soms dan nog woorden door kunnen ontstaan. Ook in het bed is dat zo. Je ligt al onder de lakens en dan krijg je nog eens af te rekenen met armen rond je heen. Dat alles kan een onprettig gevoel geven. Daarom kan het soms beter zijn om de vraag aan je partner te stellen. Geef me eens een knuffel. Die vraag kan dan beantwoord worden.
Niet iedereen houd van knuffelen of van het te geven.
En al zeker niet in bed.

Knorretje, Slaap, Varken, Boerderij, Ontspannen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM