Kuddebeesten dat zijn wij

Mensen, Druk, Stappen, Wandelen, Trap, Treinstation

90% van de mensen zijn kuddebeesten. Ze doen op een moment na wat de andere doen. Of gaan mee in hun richting lopen. Doe de test maar eens. Als er ergens veel volk is moet je eens naar boven kijken. En als snel ga je merken dat er heel wat hun ogen ook die richting uit laten gaan. Wel nadien je lach inhouden he.
Vaak komt dit gedrag onbewust voor. Maar ook om erbij te horen. Je wilt niet achterna gekeken worden. Je merkt dat vaak ook in een gesprek of vergadering. Ervoor zijn ze ergens niet eens mee maar als het punt naar bovenkomt en ze zien dat de meerderheid erin meegaat dan zijn ze al snel geneigd om hetzelfde te doen. Toch kan het ook iets goeds hebben. Denk maar aan een brand die ergens begint en mensen lopen ervan weg. Dan ga je niet als enige blijven staan dan loop je mee. Dit heeft dan te maken met eigen belang. Een belang om te overleven laat ons het zo stellen. Het is daarom ook niet negatief of positief als men dit gedrag aanneemt. Zelf op momenten zal je dit ook bewust doen. Dit dan uit eigen belang.
Als men het anders gaat bekijken en het woord kudde neemt. Is dat een woord dat alleen hierop aarde bestaat. Bepaalde diersoorten leven in een kudde. Bepaalde mensen zullen dit ook doen. Maar eigen is de mens zo niet ingesteld en ziet de mens liever naar zijn eigen behoefte en kunnen. Maar door de aardse revolutie is daar verandering in gekomen. En nu kennen we dat nog. In de naam van volgelingen.
Het is een keuze die je voor jezelf maakt. Ga je pad alleen en volg je bepaalde om iets te bereiken.  Nadien heb je dan alsnog de keuze om een andere weg in te slagen. Want daar kan je dan weer lessen uittrekken.
Dus kan men stellen dat mensen bepaalde gaan volgen om een rede.
Maar dat men zich er niet door mag laten leiden.

Ben jij iemand die snel volgt of zie je de kat uit de boom?

Promenade, Menigte Van Mensen, Wandelende Mensen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM