Verdraagzaamheid

Meditatie, Stone Torens, Stenen Toren, Saldo, Toren

Wat kan dit soms moeilijk zijn. Om anderen in waarde te laten of dat men niet gelijk een aanvallende houding moet aannemen. Natuurlijk is het zo dat je van de ene al meer kan verdragen als van de ander. Maar dan nog telt rust bewaren. Je lost niets op met boosheid dat kan escaleren met nog meer boosheid. Bepaalde zinnen kunnen helpen om het draagbaar te maken voor iedereen als er iets gebeurd. Denk maar aan; IK VOND HET EVEN NIET LEUK HOE JE TEGEN ME DEED. Door dit op een rustige manier tegen de persoon te zeggen. Kan er een gesprek door ontstaan. En kan je als nog je ongenoegen uiten maar dan op een andere manier dan voordien.
Hoe rustiger jezelf bent hoe beter om zo verdraagzaam mogelijk door het leven te gaan. Toch is het ook wel zo en dat mag gezegd worden. Dat niet iedere dag hetzelfde is. Soms heb je het zelf even moeilijk en kan je minder verdragen. Dan is het aan jezelf om toch de rust proberen te behouden.
Niemand is perfect en ook hierin niet. Het kan ook wel eens overlopen. Hier geld dan een ding ga het probleem even opzij. Laat het even allemaal bezinken. Dan ga je merken dat je ook de rust kan vinden.
Natuurlijk niet iedere situatie is hetzelfde. Zeker als het gaat over ruzie, geweld en praten met heel wat zware arm bewegingen. Dan kan er angst ontstaan. En kan het moeilijk zijn om in zo een situatie verdraagzaam te zijn. Toch als je het kan dan kan veel opgelost worden. Hier telt dan vaak de lichaamshouding naar de persoon. Als je sterk gaat opstellen zal de ander dat ook doen die al in een fase zit om aan te vallen.  Om dan verdraagzaam te blijven is het van belang om de persoon niet in de ogen te kijken maar juist er iets onder. Zodat je deze niet uit het oog verliest. Stel jezelf zo smal mogelijk op. Draai je lichaam een beetje en probeer de persoon rustig te maken door rustige woorden te gebruiken. Ik blijf naar je luisteren als je ook iets rustiger wordt. Dan kunnen we kijken wat we samen overeen kunnen komen. Zodat het in verdraagzaamheid afgehandeld kan worden.

Wat men ook niet mag vergeten is. Dat in een relatie ook verdraagzaamheid moet voorkomen. Wil je tot een eenheid komen.

Zelf probeer ik altijd een goede verhouding te vinden zodat alles op een rustige manier afgehandeld kan worden.

Wie kan van zichzelf zeggen dat hij/zij steeds probeert in verdraagzaamheid te leven en te praten?

Zen, Meditatie, Yoga, Spiritualiteit, Vlinder, Natuur

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM