Wat is nu eigenlijk spiritueel zijn.

Boeddha, Spiritueel, Creatief, Fantasie

In het woord zit spiritus het Latijns woord voor geest. Maar geest vind ik nog niet het juiste woord. Want geest is pas dat we allemaal gelijk zijn, door het aardse te verlaten. En laat ons het dan noemen adem. Ieder levend wezen heeft adem nodig om te leven. Maar ook door adem (zuurstof) voeden we ons innerlijk lichaam. Want ook ons bloed heeft zuurstof nodig. Dat noemt men dan zuurstofsaturatie. Eigenlijk heeft heel ons innerlijk lichaam zuurstof nodig. Dat wij al levende wensen inademen.
Zo komen we dan terecht in het leven het bestaan op aarde. Onwetend zelfs helder. Daar worden we onderworpen aan het nieuw bestaan. Ons pad. Het pad dat we op een moment zelf gaan bewandelen. Met vallen en opstaan. Met problemen en gelukkige momenten. Dat is eigenlijk spiritualiteit. Bewust worden van wie je bent waar je bent en wat het levenspad inhoud. Zware opgave zware lessen. De belangrijkste les is te leren om een te leren worden met het geheel. De natuur de aarde in het algemeen is onze leraar. Zo voel je al gelijk een verbondenheid. Een verbondenheid met het geheel van zijn.
Daarom is er een mooie en belangrijke vraag die je naar jezelf toe moet stellen.
VOOR WAT BEN IK OP AARDE EN WAT IS MIJN TAAK?
Allemaal maken we wel iets mee en door. Juist om daar dan even bij stil te staan hoe het komt, van waar het komt, wat kan ik eraan doen of mee doen. Speelt een belangrijke rol in je leven.
Aards is alles aan verandering toe. Want je juist gezien hebt kan binnen enkele seconde er anders uit zien. Wat we dus zien is niet altijd zuiver werkelijkheid. Wij mensen maken onze werkelijkheid ervan. Dat is ook zo met ons leven hier. We veranderen we maken fases door. Processen om steeds jouw pad te bewandelen. Dat vaak te maken heeft met keuze te maken. Met loslaten en verwerken. Spiritueel leven is eigenlijk op jouw eigen manier het leven te gemoed gaan. Jouw instelling dat je neemt om jouw leven zo goed mogelijk een goed gevoel te geven. Men kan in een religie stappen men kan een godsdienst hebben. Ook dat hoort bij het spirituele. Maar men kan niemand iets gaan opleggen. Je doet anderen niets aan wat jezelf niet graag hebt.
Zo voed je ook dan je kinderen op. Je strekt je vleugels niet blijvend uit. Maar je laat ze zoeken en je beantwoord hun vragen zo goed als je kan.
Als we het ook even mogen hebben over het sensuele en seksuele spirituele.
Dan is hier in eerste instantie je lichaam goed kennen, en je lichaam optimaal tot rust kunnen brengen. Het is een gevoel dat je delen wilt. Dat maakt hoe onrustiger je bent hoe meer je dat negatief gevoel ook doorgeeft. Net zoals in het dagelijks leven dit ook zo is.
Als je lichaam kent weet je ook hoe alles aanvoelt. Dat maakt dat je ook dat kan bespreken om te genieten. Het orgasme is niet altijd nodig, het sensueel gevoel om tot een hoogte punt te komen lichamelijk en geestelijk is nog mooier. Op dit gebied zien vaak mensen niet dat het ook iets spiritueels kan hebben. Je begeeft je volledig in het nu alleen of met de persoon waar je het mee delen wilt. Men is volledig met het lichaam bezig. Ontspanning om aan te voelen om te ontvangen en te geven. Dat is juist wat spiritueel inhoud.
Ontspannend en rustig door het leven gaan.
Dat voelen wat nodig is.
Dat ontvangen wat goed voor je leven is.
Dat geven wat voor jezelf goed aanvoelt.
Hier kan je dan nog het achtvoudig pad aan toevoegen.

Maar ook het levenswiel kan hier bijgevoegd worden. https://www.dharma-lotus.nl/wiki/index.php?title=Tibetaans_levenswiel

Want dit alles heeft met ons leven te maken. Van geboorte tot dood. Van het eerste leven dat je krijgt op aarde tot je de aarde voelt wegzakken en heen gaat naar een hogere.
Want iemand die de maatschappij niet altijd volgt, volgt zijn eigen weg.
Nu is het wel zijn dat wij allemaal spiritueel bezig zijn op bepaalde gebieden. Maar niet iedereen staat erbij stil.
Men staat ook soms stil bij de kleinste dingen. Men kijken de voor en nadelen ervan en neemt daaruit je eigen besluit. Dat zeker niet hetzelfde moet zijn als van een ander.

Geniet op je pad
Leef vanuit je eigen kunnen
Wat jezelf niet wilt doe je ook een ander niet aan.

Senior, Man, Wandelen, Pensioen, De Natuur, Bos, Gemeld

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM