Je lichaam veranderd je uitstraling kan je veranderen

Vrouw, Portret, Gezicht, Huid, Make Up

Niet alleen worden we groot en sterk. Maar ons lichaam kan men ook zelf veranderen. de uitstraling die je wilt laten zien. Denk hierbij aan kleding, make-up, een ander kapsel. Of accessoires die je doen veranderen.
Op een moment kom je voor jezelf op. Dat laat je uitstralen. Vaak wordt dit gedaan met kleding, of muziek. Ook hoe je voelt straal je uit. Denk maar aan iemand die een nieuwe bril op zijn/haar neus zet. Het gezicht zal een heel andere uitstraling krijgen dan zonder. En hoe langer men deze draagt hoe moeilijker het is om je nog voor te stellen zonder.
Allemaal maken we in ons leven onze fases door. Waar we ook verandering in zien en laten zien. Lichamelijk van baby naar peuter, kind, puber, adolescent, volwassene, bejaarde. Bij de eerste drie zullen de ouders de kleding uitzoeken. En ook hoe deze gezien zullen worden. Maar dan kom je op voor jezelf. Ga jezelf je kleding uitzoeken. Je neemt kleding die op dat moment bij je past. Soms om ergens bij te horen, soms door bepaalde muziek dat je kleding gaat uitzoeken. Op zo een moment veranderd je uitzien. Net zoals vrouw zich opmaken met make-up. De ware zit er onder. Maar voor bepaalde gelegenheden gebruiken ze het om naar hen te kijken. Zoals om te gaan werken, uit te gaan.
Wanneer komt zo een verandering ook nog voor. Dat je op een moment een keuze maakt op je levensweg. Voorbeeld je ouders zijn misschien niet gelovig en op een moment treed je binnen in een gelovige instantie. Omdat je daar goed bij voelt. Dat is nu juist het woord. Je goed voelen met wat je doet in jouw leven. Je hebt op een moment het zelf in de hand. Of dit nu goed of fout is zijn lessen die men eruit leert. Het is niet gezegd de kleding die je draagt als adolescent dat je dit zal blijven dragen. Het kapsel dat je hebt altijd hetzelfde zal zijn. Dat heeft allemaal te maken met hoe je met jezelf bezig bent. En dat je voor jezelf ook zoiets hebt van. Ik ben aan verandering toe.
Het leven dat wij hebben veranderd. Daar zit in alles. Zo maken we dat ons leven eigen nooit ophoud om te veranderen.
Zo zijn er ook die er graag jong willen blijven uit zien. En het moeilijk hebben met zichzelf te aanvaarden. Ze gaan dan van alles doen om er zo jong mogelijk uit te zien. Dan spreek ik nog niet van correctie operaties. Maar dit kan ook qua kleding. Dat de persoon niet kan deren wat anderen ervan vinden.
Verandering gaat met keuzes maken en soms ook dingen los te laten. Je laat je vorige ik los om een nieuwe erin de plaats te zetten. Maar ook met alle daagje dingen kan het stukje loslaten dan te maken hebben. Want je bent aan het veranderen. Dat niet altijd ten gunste van andere kan zijn. Dat is dan het woord loslaten en niet naar die andere kijken. Of voor hen gaan denken.
Het is zo mooi als je even een terugblik doet op je eigen fases van verandering en uitstraling.

Meisje, Depressie, Verdriet, Gezicht, Huid, Portret

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM