Vergelijken.

Men gaat ook geen appels met peren vergelijken.

Bloksma Keukens | Appels met peren

Mensen hebben vaak de neiging om zich met anderen te gaan vergelijken. Juist door dat te gaan doen kan jezelf heel wat pijn veroorzaken. Iedereen is anders staat anders in het leven. En bouwt zijn/haar leven zelf op. vaak wordt er vergeleken van schoonheid, kleding, werk, sport en ga zo maar door. Maar men kan ook op een positieve manier gaan vergelijken. Dat maakt dat je dan ook met jezelf bezig bent. Men gaat niet zeggen die is mooi, dat wil ik ook. Maar meer van. Wel dat is het idee dat ik wil bereiken. Men vergelijkt op een positieve manier. Het zijn onze hersenen die ons in de verkeerde richting sturen van vergelijken. Wouw die kleding wil ik ook maar kan dat gewoon niet betalen. Een zin die je eigenlijk in twee stukken moet bekijken.
Wouw die kleding wil ik ook. Op dat moment kan je kijken hoe je het bekomen kan. Dan ben je gevoelsmatig bezig. En als je dan op een moment een winkel voorbij komt en je ziet de kleding hangen. Kan je binnen gaan het passen jezelf in de spiegel bekijken en zeggen ik neem het.
Het gewoon niet kunnen betalen. Geeft zo en zo al een slecht gevoel. Maar als je zou zeggen. Als ik goed zoek vind ik juist hetzelfde aan de prijs die ik wel kan uitgeven.
Er zal op zo een moment geen onzekerheid vallen over jezelf want je gaat het nodige ondernemen. Dan kan je trots zijn op jezelf.
Nu vergelijken is eigenlijk een gedragspatroon. Soms moet je dat voor jezelf doorbreken. Zodat je het vergelijken uit een ander perspectief kan bekijken. Dan kom je vaak ook tot bepaalde inzichten voor jezelf.
Vergelijken heeft vaak te maken met je zelfbeeld. Zeker op bepaalde punten van vergelijken. Ga je lichamelijk vergelijken dan kan je diep teleurgesteld worden. Omdat je vanuit je zelfbeeld gaat vergelijken. Dat je al heel snel onzeker gaat maken. Zo zal jouw leven zwaarder worden. Dit alleen al omdat je in een negatief spiraal bevind.
Wanneer gaat men vergelijken dat het voor jezelf goed uitkomt. Je wilt iets kopen, dan ga je in verschillende winkels de prijs vergelijken. Dat vergelijken geeft je op het laatste een goed gevoel. Omdat je het nodige gedaan hebt om prijs kwaliteit te vergelijken. Maar mensen met jezelf gaan vergelijken heeft totaal geef prijs kwaliteit verschil.
Al doen we het soms of vaak het is leren om met vergelijken om te gaan.
Bepaalde instanties gaan personen vergelijken. Naargelang op wat ze vergelijken komen ze ook soms bedrogen uit. Dus het is voor ons allemaal nuttig hoe je met dit opgaat.

Hoofd, Man, Vrouw, Silhouet, Bewustzijn, Licht, Bron

Spiritueel gezien zal men alleen aard vergelijken. Als je verder op je pad komt vergelijk je niet meer. Want dan zie je iedereen als je gelijke.

Hoofd, Man, Vrouw, Silhouet, Bewustzijn, Licht, Bron

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM