Nog te doen lijst of een gedaan lijst of niet te doen lijst.

Lijst, Papier, To Do, Pauze, Vitamine, Fruit, Mandarijn

Velen werken met lijstjes en vinken aan wat klaar is. Maar is kan het beter zijn om juist een lijstje te maken met nog te doen werkjes en deze leren zo snel mogelijk aan te vinden. Je doet iets je kan het afvinken. Maar bij sommigen lijstjes blijven heel wat punten niet aangevinkt. En dan krijg je een niet te doen lijstje.  Ieder lijstje dat je als geheugensteuntje maakt voor jezelf. Kan je ook een negatief gevoel geven. Omdat je niet alles kan afvinken wat erop staat. Als je een doen lijstje maakt. Ga je merken dat je er dingen op gaat zetten die echt nodig zijn en gedaan zijn. Zoals naar de winkel, taak afgemaakt, en ga zo maar door. Dan dat je op het eerste lijstje zou zetten benjispringen, duiken dat kan er misschien niet van komen dan kan je het ook niet afvinken. Zo blijf je dan wel zitten met een bepaald negatief gevoel. Of een teleurstelling. Daarom is het soms beter van een lijstje te maken met wat je al voor elkaar gekregen hebt. Dat je dan altijd kan bekijken en kan zeggen tegen jezelf. Goed gedaan dit heb je toch al goed verwezenlijkt. Dan krijg je ook een gevoel van warmte. Zeker als je het briefje ’s avonds of een latere tijd terug bekijkt.
Net als een niet doen lijstje. Wij als mensen hebben wel iets een hekel aan. Of hebben zoiets van dat doe ik nooit. Wel ook zo een lijstje kan voldoening brengen. Je bent eerlijk tegenover jezelf en je zal niets laten opleggen. Want dat zou je nooit mogen laten doen.  Denk maar eens na wat je echt niet zou doen. Als je dat ook kan opschrijven hou je daar ook aan. Of er zou een verandering kunnen plaats hebben en dan zou je het geschreven woord bij het gedaan lijstje kunnen zetten. Want bij dit lijstje heb je soms ook een keuze naar gelang te tijd die je erop zet. Omdat dit ook een ervaring rijker kan zijn.
Gelijk welk lijstje men maakt het mag geen verplichting zijn. Als je iets vergeet te beschrijven of iets niet hebt afgevinkt dan mag je niet boos op jezelf zijn. Het moet voor jezelf een steun zijn. En dan krijg je echt een goed gevoel bij gelijk welk lijstje je maakt.
Veel jongeren opteren voor een doen lijst. Maar dan zie je vaak na een tijdje dat ze gefrustreerd zijn omdat ze dingen niet kunnen doen. Maar als je dan kijkt wat erop staat dan denk je waar halen ze het uit. Het moet verwezenlijkt kunnen worden.  Bij een gedaan lijstje mag je ook niet boos zijn als je even iets vergeten op te schrijven bent. Een lijstje niet te doen. Kan je een bepaalde keuze maken om het toch nog op een ander lijstje te laten komen.
Nu zelf hou ik zo geen lijstjes bij.
Maar zijn er onder jullie die het wel doen en wat is je ervaring ermee. Zoiets is leuk om te weten welk gevoel je erbij hebt.

Lijst, Te Doen Lijst, Herinnering, To-Do, Kantoor

hier onder is nog een leuk stukje te lezen.

Hand, Te Doen Lijst, Check, Strategie, Mark, Planning

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM