Bindingsangst

Vrouw, Wanhoop, Verlies, Deksel, Verdriet, Angst

Dit gevoel geeft je  te neiging om te vluchten. Te vluchten van aandacht of voor de liefde. Vaak is dit een gevoel dat al voorkwam in je jeugd. Dit kan zijn dat je ouders niet de vrijheid aan je gaven. Dat ze niet de armen van je af konden houden. Zodat je eigenlijk een gevoel van bezit aanvoelde. En dat je dan liever je eigen vrijheid behoud. Zodat je geen bepaalde emoties moet voelen. En ga je bepaalde dingen uit de weg. Omdat jezelf wilt beschermen tegen afwijzing.
Daar komt nog bij dat men vaak ook last heeft van verlatingsangst. Men is bang om verlaten te worden of in de steek gelaten te worden. Daarom hou je van veel af. Denk hier maar bij aan kinderen. Die voor de eerste keer naar school gaan en los gelaten worden door hun mama/papa. Ze voelen dit aan als ze gaan me verlaten. Dit kan een weerslag hebben op heel je leven. Net zoals bindingsangst.
Het nadeel van beide is dat je moeilijk een relatie of een vriendschap aan zal gaan. Angst die eigenlijk bezit neemt van jouw leven jouw gevoelens. Zodat het moeilijk is om je over te geven.
kan men hiervan afkomen. Dit is vaak heel moeilijk. Omdat het een angst is en dan nog eens een gevoel. Dat maakt dat je toch moet leren om vertrouwen te leggen. En proberen om erin te geloven dat iets blijvend kan en mag zijn. Men hoeft niets uit handen te geven. Je mag de touwtjes ook in eigen handen houden. Maar zo mogen niet te strak aangespannen worden. Ook kan het probleem bespreken zodat vrienden of je partner er rekening mee kan houden. Heel dit probleem kan ook voorkomen op werkvlak. Een angst om het te verliezen of je er te hard mee te verbinden. Dat vaak onthaard om alles perfect te willen doen.

Bindingsangst;

  1. Wees eerlijk over je…
  2. word de ideale match voor wie je wilt. …
  3. Wacht niet op de juiste persoon, verbind met iedereen. …
  4. Ga diepgang aan in gesprekken. …
  5. Zoek bewijzen waarom liefde wel werkt. …
  6. Geef niet te snel op als het een beetje moeilijk wordt.

Belangrijk van beide is om erover te praten. Eerlijkheid kan helpen om je erin te steunen.
Beide komt het meeste voor bij vrouwen. Mannen hebben vaak mooie praatjes om deze te verdoezelen.

Kinderen, Huilen, Eten, Arme, Bang, Angst, Triest

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM