De invloed van de maanstanden op je mood

Maanfase, Maan, Fase, Cyclus, Baan, Maand, Astronomie

Voelt het alsof je vannacht geen oog dicht hebt gedaan? Dat zou best wel eens kunnen komen door de volle maan. De maanstanden hebben namelijk meer effect op je dan je misschien denkt. Juist fijn, want als je het eenmaal weet, kun je het in je voordeel gebruiken. Dit zijn de vier standen en zo ga je ermee om.

Productief

Vind je het al wonderbaarlijk wat de natuur allemaal kan doen? Wacht dan maar tot je erachter komt wat voor effect de maan heeft op jouw stemming. Het is echt zo: de stand van de maan kan bepalen hoe jij je voelt en hoe productief jij bent. Sta jij ervoor open en wil je de maanstanden in je voordeel gebruiken? Dit is wat de vier standen zijn en wat ze met je doen.

Nieuwe maan

Bij ‘nieuw’ denk je misschien al gauw aan nieuwe kansen en dat klopt helemaal. Tijdens deze maanstand staan een nieuw begin en nieuwe kansen aanpakken centraal. Waar wacht je dus nog op? Jaag je dromen na en begin eindelijk aan dat project dat al zo lang op je ligt te wachten. Dan kun je zo doorpakken tijdens de tweede maanstand.

Wat houdt het in: de maan staat, samen met de zon, op dezelfde positie ten opzichte van de aarde. De maan is daarom bijna niet zichtbaar.

Wassende maan

Merk je dat je meer concentratie hebt en je beter kunt focussen? En heb je het idee dat je alles aan kunt? Mooi! Hopelijk heb je tijdens de eerste maandstand goede plannen gemaakt, want dit is het moment om er echt mee bezig te gaan en te knallen.

Wat houdt het in: de wassende maan is de build up naar de volle maan. De maan gaat van onzichtbaar naar halfvol (het eerste kwartier), en vervolgens naar vol (het tweede kwartier).

Volle maan

Word je om de haverklap wakker of moet je honderden schaapjes tellen om in slaap te vallen? Blame it on the moon, want veel mensen ervaren slechte nachtrust tijdens een volle maan. Het is heel normaal als je je enigszins off voelt. Door de slechte nachtrust en sterke emoties, raak je nou eenmaal een beetje uit balans. Gelukkig is er ook nog iets positiefs: tijdens deze maanstand ben je creatiever, heb je meer energie en piekt je libido ook nog eens. Kom maar op met die slapeloze nachten!

Wat houdt het in: de maan is helemaal zichtbaar en heeft nu de meeste invloed op je.

Afnemende maan

Tijdens de afnemende maan kun je even tot rust komen, want het effect wordt steeds minder. Deze maanstand betekent het einde van de cyclus en dat kan voor jou heel veel goeds betekenen. Dit is namelijk de juiste timing om dingen los te laten en definitieve beslissingen te maken. Heb je last van iets of iemand of zijn er dingen waar je simpelweg niet blij van wordt? Reken er dan tijdens de afnemende maan mee af. Zo sluit je de laatste maanstand uitgerust af en kun je vol goede moed de nieuwe maancyclus ingaan.

Wat houdt het in: het licht van de maan wordt minder en de maan wordt steeds minder goed te zien.

BRON: https://www.ze.nl/artikel/248840-invloed-maanstanden-op-jouw-mood

De maanstanden kunnen een invloed hebben op het lichaam op onze slaap. Toch zit er ook meer in. Zo heeft iedere fase een doel. Juist op zo een moment kan men iets loslaten, of met iets nieuw beginnen plannen maken. Maar ook je lichaam kan je bewonderen op deze manier. Waar je dan mee aan de slag kan. Of je wilt iets bereiken dan kan het goed zijn om te kijken bij welke fase dit het beste doet. Velen van ons zullen zeker aanvoelen wanneer het volle maan is. Dan heeft het vaak betrekking op onze slaap of het meer dromen.

De vier maanstanden:

Nieuwe maan: een zeer krachtig moment, nu kunnen we plannen maken en nieuwe dingen beginnen.

Wassende maan: een periode van opnemen, groeien en krachten opbouwen.

Volle maan: op het hoogtepunt te zijn, vol van kracht en energie.

Afnemende maan: periode van activiteiten afmaken, loslaten, opruimen en tot rust komen.

wassende maan /de maagd: de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen

volle maan / de moeder: de vrouw op haar hoogtepunt met ervaring

afnemende maan / de crone: de oude vrouw die haar einde nadert

nieuwe maan / de maagd: de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen

Maar ook als een vrouw in verwachting is. Als men de 9 volle manen telt dan kom je uit bij de geboorte.
Wie met edelstenen werkt zijn ook de maanstanden van belang. Om te zuiveren of om er de meeste energie uit te halen.
Wil je een iets dieper inzicht erin kan je even hier gaan kijken:
https://godinvanlicht.nl/de-maanfases-en-hun-betekenis/
Daarom kan het altijd verstandig zijn om bepaalde doelen te doen bij een bepaalde maanfase.

Sport, Maan, Maanfase, Stemming, Run, Silhouet, Lopers

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM