Zo ga je om met de negatieve energie van een ander

Zo ga je om met de negatieve energie van een ander

Je kent het wel: je bent lekker bezig met je dag, afgestemd op je flow van positieve energie, en ineens komt er iemand aan met een negatieve energie die zo sterk en doordringend is, dat het letterlijk voelt alsof er een zware vieze deken over je heen valt.
Misschien is het je collega die haar dienst begint met een aura van vermoeidheid en apathie, of een oude kennis in de trein die nog steeds boos lijkt over iets tussen jullie van jaren geleden. Misschien is het je partner, thuis, die niet wilt delen wat er in hun hoofd omgaat en die jou passief-agressief in hun eigen negativiteit probeert te trekken.
Wat kun je doen als iemands negatieve energie jouw ruimte binnendringt of de stemming van de hele kamer verandert? De volgende keer dat je een goede dag hebt en je oog in oog komt met iemand die sterke negatieve energie uitstraalt, dan kun je je eigen vibratie vrij en blij houden met de volgende, simpele stappen:

1: Maak een onderscheid

De eerste stap is het belangrijkst: maak een onderscheid tussen welke energie van jou is en welke van de ander komt. Het is zo makkelijk om je te vergissen of om de energie van een ander over te nemen, al helemaal als je niet oplet of niet geaard bent in je eigen energie. Als je intuïtief de energie van een ander voelt, en als dat geen vriendelijke, neutrale of uitnodigende energie is – of zelfs gewoonweg negatief is – neem dan een moment om je te aarden in je eigen energie. Haal diep adem en vertrouw op je eigen aura, dan kun je erkennen dat het niet jouw taak is om de energie van de ander te dragen.

2: Visualiseer je eigen aura

Heb je het verschil duidelijk tussen je eigen energie en de negatieve energie, dan is de volgende stap het visualiseren van een beschermende mantel of schild van licht om je heen. Stel je voor dat een ondoordringbare bubbel van wit, beschermend licht jou en jouw energie omringt. Energie is overal, in fysieke en niet-fysieke vormen. Je kunt dus op ieder moment van de dag in aanraking komen met verschillende energetische uitwisselingen. Door met je eigen energie een schild om je heen te vormen, bescherm je jezelf tegen de effecten van de energie van een ander.

3: Zoek de bron van de negatieve energie

Soms is iemands negatieve energie niet eens van hunzelf! Het is heel goed mogelijk dat je iemand tegenkomt die negatieve energie lijkt uit te stralen, maar dat zij die energie zelf weer van een ander hebben overgenomen. Dat kan iedereen overkomen, we zijn energetische wezens. We verbinden ons met anderen, beïnvloeden ze en geven onze energie door. Bij de meeste mensen gebeurt dat zelfs compleet onbewust. Maar juist door je er bewust van te zijn, blijf je makkelijker in je eigen flow als iemand op komt dagen met hun negatieve energie.
Je bewustzijn helpt ook om de ander medeleven te tonen. Zij hebben misschien wel net zo hard hulp nodig om zelf af te komen van de negatieve energie van een ander!

4: Erken het ego in de kamer

Wat doe je als je in een situatie zit met iemand die gewoon puur negatief is en zelfs lijkt te genieten van die frequentie van negatieve energie? Ook dan aardt je je in je eigen vibratie. Ga mentaal even na of je schild nog steeds je aura beschermt. Probeer je daarna te bedenken dat een persoon die zichzelf zo graag omringt met negatieve energie misschien niet inziet dat hun gedachten en energie ontstaan in hun ego.
Daarmee bedoel ik niet dat ze arrogant of egoïstisch zijn, maar dat hun gedachten, gevoelens en acties ontstaan door een onbewuste muur tussen zichzelf en de rest van de wereld. Freud, Carl Jung en de psychoanalyse beschrijft het ego als “het deel van de geest dat tussen het bewuste en onbewuste in staat, dat de realiteit onderzoekt en een vorm van persoonlijke identiteit creëert.”

5: Gun ze wat liefde

Yup! Juist als iemands negatieve energie uit hun ego komt, kunnen ze wel wat dankbaarheid gebruiken. Als je snapt dat negatieve energie positiever kan worden met jouw medeleven en door het te begeleiden naar dankbaarheid, dan verandert de hele zaak in je hoofd. Je perspectief verschuift en je snapt ineens hoe makkelijk het is om onverstoord in je eigen flow te blijven. Wees vriendelijk en help ze op weg naar een dankbare gedachte of actie waarmee ze hun energie kunnen verschuiven.

6: Gebruik spiegels

Als dat allemaal niet mag baten en de persoon vastberaden is om alleen energie uit te stralen dat geen liefde en licht is… Sluit dan je ogen en stel je voor dat die persoon omringd is door spiegels. Die weerspiegelen hun energie terug naar de persoon, zodat andere mensen er geen last van hebben. Het is een simpele manier om jezelf te beschermen, en dat verdien je. En soms is die teruggekaatste energie net wat iemand nodig heeft om te snappen dat ze iets moeten veranderen.

7: Gebruik een Auraspray

Een Auraspray werkt vooral aardend en beschermend en het schept ruimte om je heen. Het verhoogt als het ware de trilling in je energieveld (aura), waardoor je niet meer zo vatbaar bent voor invloeden van anderen. Het is een fijn hulpmiddel totdat je je eigen energiehuishouding op orde kunt houden.

BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/negatieve-energie/

Allemaal worden we wel eens met zulke mensen geconfronteerd. Is het niet op het werk is het onder onze vrienden of gewoon in de supermarkt. Je voelt je energie zo uit je lichaam trekken. Energievreters worden ze ook wel eens genoemd. Daarom is het soms van belang om je leren af te sluiten. Zodat er niets bij je binnen kan komen maar ook niet afgepakt kan worden. Soms kan het nuttig zijn, als je zoiets aanvoelt om te gaan spiegelen. Spiegelen is eigenlijk onopvallend de persoon zijn gedrag over te nemen. Met gedrag bedoel ik in eerste instantie zijn/haar houding. Je gaat merken dat je al snel het gesprek een andere richting kan geven. Alhoewel je dit wel moet oefenen.
De mensen die energie pikken zijn vaak mensen die het met zichzelf moeilijk hebben of emotioneel zijn. Maar ook kan het voorkomen dat op een moment in een gesprek jezelf energie aan het nemen bent. Denk hier bijvoorbeeld aan het gesprek dat leuk begint en op een moment raken ze een gevoelige snaar. Dan kan het zijn dat je van de ander energie wilt nemen.
Ik zet me vaak visueel in een piramide. Ook voor andere zaken doe ik dat.

Van deze spray Auraspray ben ik niet op de hoogte of deze daadwerkelijk helpt.

Azteekse, Maya, Tempel, Architectuur, Monument

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM