De voordelen van anderen helpen

Helpen, Beklimming, Hand, Mentor, Avontuur, Berg

Je moeite, tijd en geld opofferen om iemand anders te helpen is niet alleen goed voor die persoon, maar ook voor jezelf. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het helpen van anderen je mentale en fysiek gezondheid en je geluksgevoel verbeteren. Dit zijn de voordelen van het bieden van een helpende hand:

Het maakt je gelukkig

Voor een onderzoek werden meer dan 2000 mensen gedurende vijf jaar gevolgd. De mensen die zichzelf omschreven als ‘zeer gelukkig’ bleken per maand gemiddeld 5,8 uur vrijwilligerswerk te doen. De onderzoekers vermoeden dat het verhoogde gevoel van welzijn te maken heeft met de extra fysieke inspanning en de sociale contacten die men opdoet tijdens het doen van vrijwilligerswerk.

Het verlaagt je bloeddruk

Uit een ander onderzoek bleek dat oudere mensen die per jaar minstens 200 uur vrijwilligerswerk deden maar liefst 40 procent minder kans hadden om een verhoogde bloeddruk te ontwikkelen. Het vermoeden is dat de sociale contacten helpen bij het verminderen van stress die het gevolg is van eenzaamheid.

Altruïsme is besmettelijk

Weer een ander onderzoek wees uit dat mensen eerder geneigd zijn om onbaatzuchtig een andere persoon te helpen als ze eerst iemand anders dit hebben zien doen.

Doel en voldoening

Als je op zoek bent naar een doel in je leven, dan is het helpen van anderen een goede keuze. Vooral voor mensen op leeftijd of wiens kinderen uit huis zijn geeft het een gevoel van nut en en een doel.

BRON: https://www.msn.com/nl-be/lifestyle/nieuws/de-voordelen-van-anderen-helpen/ar-BB19Gd3c?li=AAdeqpu

Laat ik eerst beginnen met. Het mag geen verplichting zijn of worden. Anderen helpen komt vanuit jezelf zonder dat het een plicht is om te moeten helpen. Ook mag er niet van geprofiteerd worden. Als je iemand op dit moment helpt wil het niet zeggen dat dit morgen terug zal gebeuren. Iemand helpen geeft jezelf een voldoening. In gelijk welke aard je iemand helpt. Al het maar niet financieel is. Daar komt vaak ook ruzie door, of men moet goede afspraken maken en het zelfs op papier zetten.
Een helpende hand is er gewoon zijn voor iemand. Jong oud noem maar op het wordt vaak gewaardeerd. En die waardering doet ook weer veel met jezelf.
En helpen moet niet altijd fysiek zijn, dit kan ook op heel wat andere doelen zijn.

Call Center, Telefoon, Service, Help, Oproep, Corporate
Raadpleging Van, Geestelijke Gezondheid, Gezondheid

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM