Tibetanen, Oeigoeren, Mongolen en HongKongers samen op Global Day of Action in Amsterdam

1 oktober, China’s Nationale dag, is internationaal uitgeroepen tot Global Day of Action.
In regenachtig Amsterdam demonstreerden vanmiddag een paar honderd Tibetanen, Hong Kongers, Oeigoeren en Mongolen op het Museumplein samen tegen de onderdrukking door de Chinese Communistische Partij in China.
Niet alleen in Nederland maar wereldwijd -in meer dan 60 landen- vinden vandaag demonstraties plaats als onderdeel van de Global Day of Action.
De demonstratie begon door het zingen van de volksliederen van Xinjiang en Tibet.
Tsering Jampa, directeur van de International Campaign for Tibet-Europe, riep op tot een vreedzame oplossing voor Tibet en het sluiten van de trainings en heropvoedingskampen.

Vertegenwoordigers van de Oeigoeren riepen op tot het stopen van de dwangarbeid in Xinjiang en het sluiten van de kampen waarin meer dan 1 miljoen Oeigoeren opgesloten zitten. Mongolen demonstreerden voor het gebruik van de eigen taal en Hong Kongers riepen op tot vrijlating van gevangenen en het terugdraaien van de National Security Law.
Het was de eerste keer dat zoveel organisaties van verschillende groeperingen in China samen demonstreerden tegen het Chinese beleid.

Kijk hier voor het persbericht van ICT-Europe in Brussel: https://www.savetibet.eu/enough-is-enough-human-rights-and-freedom-in-china-now-joint-protest-on-1-october-in-brussels/

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/tibetanen-oeigoeren-mongolen-en-hongkongers-samen-op-global-day-of-action-in-amsterdam/

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks)