DIT KREEG IK PRIVÉ

Banner: Tibet Journaal, september 2020
Beste Bruno,
Deze maand staat in het teken van actie voeren. Op 27 september organiseren wij de internationale actiedag: #FLAGSFORTIBET, en op 1 oktober komen we samen in Amsterdam tijdens de ‘Global Day of Action’. 

Ook roepen wij de regering op om in actie te komen: namelijk tegen het beleid van de Chinese Communistische Partij om Tibetaanse boeren van hun land te verdrijven en gedwongen om te scholen in militaire trainingskampen tot goedkope fabrieksarbeiders. Deze week kwam hierover een schokkend rapport naar buiten. Je leest er in deze Tibet Journaal alles over!
Tibetanen in legeruniform, in een werkkamp van China (CCP)
Nieuws: Honderdduizenden Tibetanen in gemilitariseerde ‘beroepsopleiding’

In een rapport van 22 september documenteert onderzoeker Adrian Zenz, adviseur voor etnische minderheden van IPAC (Inter-Parliamentary Alliance on China), een grootschalig programma in de Tibetan Autonomous Region (TAR) dat meer dan een half miljoen Tibetanen van het platteland naar militaire opleidingscentra heeft gestuurd. Dit gebeurde allemaal in de eerste zeven maanden van 2020. 
De verklaring van IPAC werd door 63 parlementsleden uit 19 verschillende landen ondertekend, waaronder Martijn van Helvert en Henk Krol uit Nederland. ICT Europe roept alle Europese regeringen op om onmiddellijk actie te ondernemen om deze wreedheden te veroordelen!

De gemilitariseerde beroepsopleiding van Xinjang komt naar Tibet.
In officiële Chinese staatsdocumenten die zijn uitgekomen staat botweg dat “het strikte militaire beheer van het beroepsopleidingsproces de zwakke werkdiscipline van de Tibetanen versterkt en hun achterlijk denken hervormt.”

Christa Meindersma, ICT’s Directeur Advocacy, gaf deze week een interview bij NPO Radio 1 over dit rapport, en de urgentie om dit nú aan de kaak te stellen bij de VN: 
“Dit is een directe aanval op de traditionele, Tibetaanse manier van leven onder het mom van armoedebestrijding. Maar hier spelen andere motieven een rol. Dit past in het Chinese beleid van ‘het verbreken van afkomst, van wortels, van verbindingen en oorsprong”, aldus Christa Meindersma.
Luister het volledige interview met directeur Advocacy Christa Meindersma op NPO Radio 1, Bureau Buitenland.

Nog twee dagen tot de actie #FLAGSFORTIBET!

Doe jij zondag ook mee? De laatste verzendingen met gebedsvlaggetjes zijn gisteren de deur uit gegaan, op tijd voor 27 september!
Hang de gebedsvlaggen op een originele plek en deel een foto op social media met #FLAGSFORTIBET.

Bekijk de foto’s hieronder voor inspiratie!

Actie 27 september: Solidariteitsketting in Den Haag!

Op zondag 27 september organiseert ICT samen met de Tibetaanse gemeenschap in Nederland & de Tibet Support Groep een (coronamaatregelenproof) actiedag in Den Haag: Flags for Tibet!

We komen met Tibetanen en supporters samen, om voor de Chinese ambassade en het Vredespaleis een menselijke solidariteitsketting te vormen met honderden gebedsvlaggen! Kom je ook? 

Foto credits: Piet van der Meer / NOVUM

Wat vindt Europa van het bezoek van Minister Wang Yi?

Eind augustus was de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi op een Europese diplomatieke reis, met bezoek aan Italië, Nederland, Noorwegen, Frankrijk en Duitsland.

Op 30 september praten wij met politici uit deze landen, tijdens Tibet Talks Europe #7. Kijk live mee!

ICT’s Tibet-kalender 2021: bestel hem met vroege vogel korting!

De Tibet-kalender voor 2021 ‘Sacred Journeys’ toont een glimp van de heilige reizen in het leven van Tibetanen.

Vul bij het afrekenen in je winkelmand de couponcode: KALENDERin, en ontvang de kalender t/m 31 oktober voor €10! (excl. verzendkosten)
Cadeau-tip: Bestel de kalender op tijd voor de feestdagen! 

Global Day of Action 1 oktober: Resist China, Freedom Now!

Wanneer de Chinese regering kosten nog moeite spaart om haar oprichting te vieren, gaan wij wereldwijd de straat op.

We protesteren wereldwijd voor de rechten van Tibetanen, voor Oeigoeren, voor Hongkongers, voor Chinese dissidenten, voor Zuid-Mongoliërs, voor Taiwanezen, en voor de rechten van alle andere volkeren die door de Chinese regering worden geschonden.

Het is tijd dat de regering serieuze misstanden in China serieus aankaart bij de Chinese regering.

Kom op 1 oktober ook naar het Museumplein in Amsterdam en laat je stem (op gepaste afstand en met een mondkapje op tegen de verspreiding van het coronavirus) horen!

Ik hoop dat vele Tibet-vrienden en ICT supporters op 27 september gebedsvlaggen ophangen voor Tibet. Samen verspreiden wij compassie, voor alle levende wezens!

Met vriendelijke groet, Tashi Deleg,
Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet
bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks)

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM