Bril van Gandhi voor 278.000 euro geveild

Ghandi, Standbeeld, Indische, Gandhi, Leider, Landmark

Het leukste van het web Een zeldzame en historisch belangrijke bril die zou hebben toebehoord aan de Indiase onafhankelijkheidsheld Mahatma Gandhi (1869 – vermoord in 1948) is geveild voor 260.000 pond (278.000 euro), zo zei een woordvoerster van een veilinghuis in het Britse Bristol tegenover het Duitse persbureau DPA. Vooraf was een opbrengst van 10.000 tot 15.000 pond verwacht.

Bril van Gandhi verdwenen uit Indiaas museum - Het Belang van ...


De nieuwe eigenaar kan er nochtans niet zeker van zijn dat de vergulde bril echt van Gandhi is geweest. Het kleinood werd eerder deze maand in de brievenbus van het veilinghuis gedropt. Er zat een brief bij waarin stond: “Deze bril was van Gandhi, bel me maar”, aldus veilingmeester Andrew Stowe tegen media.
Gandhi stond erom bekend oude of ongewenste brillen uit te delen aan behoeftige mensen of aan mensen die hem hadden geholpen. Hij gaf de nu geveilde bril aan de oom van de verkoper toen die begin vorige eeuw voor British Petroleum in Zuid-Afrika werkte.
Plaats, tijd en de aard van de bril alsmede vergelijkbare modellen, pleiten ervoor dat het ding echt van Gandhi is geweest.

BRON: https://www.hln.be/bizar/het-leukste-van-het-web/bril-van-gandhi-voor-278-000-euro-geveild~ac9e73fb/

Het rond brilletje van Gandhi. Maar zou het wel echt zijn? En zou men er zoveel geld aangeven. Wetende dat het misschien niet van hem is.

Mahatma Gandhi, Standbeeld, Bronzen, India, Indische

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM