Wat je seksdromen echt betekenen, volgens seksuologen

Dit is wat je seksdromen daadwerkelijk betekenen

En waarom sommige mensen veel makkelijker klaarkomen terwijl ze slapen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik wakker word kan ik me mijn seksdromen bijna nooit meer herinneren. En dat is best jammer, want ik heb geregeld van mijn bedpartners gehoord dat ik in mijn slaap lag te kreunen en te kwijlen. Natte dromen heb je meestal tijdens je remslaap, de fase waarin je niet alleen levendige dromen krijgt, maar waarin ook het bloed naar je genitaliën stroomt – waardoor je dus geiler wordt.Seks

Hoe je kunt masturberen als je samenwoont

Dromen zijn in het algemeen nog een vrij groot mysterie. We onthouden ze vaak niet omdat ons brein ze niet met de werkelijkheid door elkaar wil halen. Volgens psycholoog en seksuoloog Laura Duranti, hangt de kwaliteit en de inhoud van je seksdromen af van wie je bent en hoe je je verhoudt ten opzichte van je seksualiteit. Duranti legt uit dat ons brein tijdens de slaap niet volledig loskomt van de realiteit, maar het de “externe prikkels die het ontvangt integreert”, zoals de temperatuur, de ruimte waarin we slapen en wat (of wie) we aanraken.

“Je krijgt sneller erotische dromen als je op je buik slaapt.”

Ook je slaappositie speelt een rol. “Sommige onderzoeken, zoals die van Calvin Kai-Ching Yu van de Shue Yan Universiteit in Hongkong, wijzen uit dat je sneller erotische dromen krijgt als je op je buik slaapt,” zegt Duranti. Als je op je buik ligt adem je iets minder makkelijk en komt er druk op je genitaliën – wat je brein doet denken aan het gevoel wanneer je seks hebt.Achter de schermen bij een pornoproducent

Als de dromen heel intens zijn kun je er ook bij klaarkomen. Er zijn zelfs vrouwen die terwijl ze wakker zijn niet of nauwelijks een orgasme kunnen krijgen, maar het wel in hun slaap hebben ervaren. “Zij zijn fysiek wel degelijk in staat om een orgasme te krijgen, maar weten niet hoe ze dat in het echte leven kunnen bereiken, of ze het nu zelf of met iemand anders samen doen,” zegt Duranti.

“In onze dromen is het makkelijker om je remmingen los te laten en je verlangens te bereiken, omdat je dan minder stilstaat bij je lichaam of je gedachten – of die van je partner.”

Psycholoog en seksuoloog Marilena Iasevoli zegt dat seks zowel in je dromen als in de wakkere wereld een “ontsnapping van energie” is. “In onze dromen is het makkelijker om je remmingen los te laten en je verlangens te bereiken, omdat je dan minder stilstaat bij je lichaam of je gedachten – of die van je partner,” zegt ze. Dit is volgens Duranti vooral het geval wanneer je je fantasieën in het echte leven niet uit kan laten komen, of je nu een relatie hebt of niet.Seks

Belgische vrouwen over masturberen en het beste orgasme dat ze ooit hadden

Seksdromen kunnen ook over mensen gaan tot wie je je in het echte leven niet zo aangetrokken voelt. Het is verleidelijk om te denken dat dit komt doordat dromen onbewuste verlangens blootleggen die we niet toe durven te geven, maar het komt waarschijnlijk eerder doordat er iets anders speelt, waarvan je (al dan niet onbewust) voelt dat je er nog wat mee moet. Als je laatst nog hebt gedroomd dat je seks hebt met een goede vriend of vriendin, of iemand die je niet mag of niet aantrekkelijk vindt, kan de droom ook betekenen “dat je een sterke band hebt met diegene, dat diegene een talent heeft waar je jaloers op bent of een vrouwelijke of mannelijke kant heeft die je je wilt toe-eigenen,” legt Iasevoli uit.

Toch kunnen we ook in onze slaap alsnog geremd zijn. Volgens Duranti kun je worden tegengehouden door onzekerheden, vooral als je een zware emotionele blokkade ervaart richting je seksualiteit, of bang bent om de controle te verliezen. Beide deskundigen zijn het erover eens dat je de teugels alleen kunt laten vieren door erachter te komen waar die blokkade in het echte leven door veroorzaakt wordt.Seks

Wat zijn slaaporgasmes en hoe krijg ik er een?

Het is belangrijk om te onthouden dat seksdromen niet altijd een uiting zijn van onze diepste en donkerste verlangens. Vaak is het alleen gewoon zo dat onze hersens chocola proberen te maken van wat we overdag hebben beleefd. Films, personages in boeken en ook liedjes kunnen seksuele fantasieën aanwakkeren terwijl je slaapt. Dus mocht je binnenkort dromen dat je gestreeld wordt door een wulpse, schaars geklede alien, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het hoeft niks over je seksuele voorkeuren te zeggen.

BRON: https://www.vice.com/be/article/jgxm5p/dromen-betekenis-seks

Of je nu op je rug ligt of je buik. Zo een droom kan altijd voorkomen. Het is ook niet omdat je iets mist of dat je met iemand seks wilt hebben. Je dromen kunnen ook andere dingen aan het licht brengen. Je wilt meer uit je relatie halen. Je wilt meer energie ergens instoppen.
Een seks droom zal je nooit met je partner beleven. Je zal hier altijd andere personen voor inzetten en zelfs van hetzelfde geslacht. Natuurlijk als je zo een droom hebt en je hebt gekreund of een volledig orgasme gehad dan kan dat wel confronterend zijn als je bedpartner je er ’s morgens over aanspreekt. Ook kan het zijn dat je zelfs handelingen gaat uitvoeren. Ook dat zal je niet meer weten ’s morgens. Bepaalde verlangens die in je echte seksleven niet aanbod komen kunnen wel in je dromen voorkomen. Dan is het soms van nut om hier over te praten met je partner als je dat durft en kan natuurlijk. Maar ook kan het zijn dat je juist alle remmen los kan gooien omdat het niet met je partner gebeurd. Wat vaak in van deze dromen voorkomt is verkrachting. Dit heeft vaak te maken met een verwerking of iets niet los kunnen laten. Wat ook een mogelijkheid is dat je van iemand een angst hebt in je sociaal leven of op werkgebied.
voorbeeld van zo een droom.

Ik bevond me thuis dat ik voetstappen hoorde op de veranda. Het was al redelijk laat maar ging toch even kijken. Als ik aan de deur kwam hoorde ik glasscherven op de grond vallen. En hoorde ik gelijk iemand binnen komen. De persoon nam me vast en zag dat deze niet alleen was. Praten ging niet weglopen ook niet. Toen voelde ik dat mijn kleding uitgetrokken werd en dat ik overal op mijn lichaam gevoelt werd. Ze legde me op de grond en ik kon niets doen. Dan voelde ik vingers in me en begon ik te genieten.
Als ik ’s morgens wakker werd heeft men gevraagd wat ik de nacht allemaal gedaan heb. Heb aan het slagen geweest en op een moment heb ik gekreund en zag mijn partner dat ik een orgasme kreeg.
Deze droom slaagt op een angst die je niet kan uitspreken.

Weet dat seksdromen echt heftig kunnen zijn en dat er eigenlijk niets verkeerd aan is. Durf deze ook op te schrijven of te laten lezen. Soms kan men er duidelijke inzichten uithalen.
Vergeet ook niet dat deze dromen ook kunnen beleeft worden met entiteiten of mensen die heen gegaan zijn.

Het nadeel bij mannen als ze zo een droom hebben. Is dat er vaak vochtige plakken zijn te bespeuren daar een vrouw bijna geen last van heeft.

Seks dromen zijn niet gek en dit is wat ze betekenen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM