In welke wereld leef jij?

Fantasie, Forest Fairy Tale, Meisje, Bos, De Natuur

Je zou denken, we leven op dezelfde aarde, dus we leven in dezelfde wereld, maar niets is minder waar!
Het aardse bestaan is opgebouwd uit contrasten. Zonder dit, zouden we geen doel op aarde voelen. De uniekheid van de ander is een contrast dat jij dus nodig hebt en visa versa. Zo ook met belevenissen; de ervaring van het onprettige heb je nodig om te ontdekken wat je prettig vindt. Pijn en angst heb je nodig om dichterbij liefde te komen.
In eenheid leven houdt in dat we beseffen dat we in de menselijke fysieke vorm, samen met al het niet menselijke en al het niet fysieke, één verenigd veld vormen. Mooie namen als het universum of de kosmos worden eraan gegeven. Jij bent een uniek onderdeel in dit veld. Ik ben een uniek onderdeel en zo iedereen met ons. Samen brengen we balans, kwaliteiten en vooral ook contrast.
Elkaars uniekheid zien én elkaars contrasten omarmen, dat is eenheid. In ieders contrast zit vooral een kwaliteit en als je de kwaliteiten van een ander waardeert, kan iedereen zijn natuurlijke plek innemen. Merendeels fungeren we niet op onze natuurlijke plek in dit prachtige verenigde veld, waardoor we onze kwaliteiten stilleggen en onszelf geforceerd in een bepaalde rol duwen. Voor het menselijk brein lijkt hierdoor het concept eenheid vaak nog een illusie. Angsten als concurrentie, afgunst en de illusie van schaarste worden uit deze illusie geboren. Dit is dan ook alles behalve een methode om vreugde en overvloed te ervaren.

Jouw unieke wereld

Het leven wat je voor jezelf creëert is altijd een keuze. Of je hele bewuste keuzes in je leven maakt of niet, is ook een keuze. Uiteindelijk creëren jouw keuzes jouw waarheid en is er niemand op aarde die precies dezelfde waarheid leeft als jij, want weet je nog: jij bent uniek!
Je bent uniek in je oorsprong en uniek in je levenservaringen. Deze twee factoren zijn je basis en van daaruit zijn al jouw gedachten, overtuigingen, emoties en wellicht trauma’s ontstaan. De combinatie van deze zes factoren maakt jou uniek en maakt ook jouw waarheid uniek.
Wat het concept eenheid voor ons brein zo lastig maakt, is dat we door de jaren heen verkeerd geprogrammeerd geraakt zijn; in plaats van de uniekheid in onszelf te omarmen, zochten we vooral zekerheid om uiterlijk succes te behalen. Verwachtingen van anderen en het vergelijken met anderen, duwde ons massaal in verkeerde rollen. Door die verkeerde rol raken we de verbinding met onze ware kwaliteiten kwijt, wat innerlijk leegte vormt. Vanuit dit gevoel sta je niet open om je eigen uniekheid te zien én kan je de uniekheid van de ander niet omarmen. Diep van binnen ben je bang voor de ander; bang dat de ander beter is, succesvoller is of zelfs jou afkeurt. Je ziet in de ander een concurrent, geen mede-verenigd-veld-speler!

De universele wereld

Als je jouw perspectief verruimt met deze waarheid; dat ieders unieke energie nodig is om de energie van het gehele universele veld te laten draaien. Dat we samen dit veld van contrasten vormen en jij de ander simpelweg nodig hebt om te bestaan; ‘zonder de ander, geen jij’; ontstaat er dan ergens een gaatje in ons collectieve brein waardoor we ieder individu, ongeacht geslacht, ras, huidskleur, afkomst, lichaamsvorm of intelligentie, kunnen omarmen? Kan er dan voor iedereen meer ruimte ontstaan om hun eigen innerlijke waarheid te leven?

De innerlijke wereld

Net als ik, creëer ook jij van binnenuit de wereld buiten jou. Het maakt niks uit of je dit heel bewust kiest of niet, dat je dit doet is gewoon een feit. Jouw zintuigen nemen waar, jouw innerlijke wereld maakt er waarheid van. De uniekheid van jouw innerlijke wereld kan tijdens een gebeurtenis, waar de omstandigheden van de buitenwereld precies gelijk zijn, toch een andere waarheid creëren dan wanneer ik op diezelfde plek sta. Dezelfde factoren aan de buitenkant zullen door mijn unieke ‘zijn’ anders voelen of geïnterpreteerd worden en dit creëert mijn waarheid. De wereld buiten is dan hetzelfde, de wereld van binnen anders.
Kies je om heel bewust de regie over je innerlijke wereld te nemen, dan ga je ervaren hoe veel invloed je kunt hebben op de wereld buiten jou. Die regie nemen kan door verantwoordelijkheid over 5 van de 6 factoren die jouw waarheid vormen te nemen. Behalve je oorsprong (factor 1), kan je jouw gedachten(2), emoties(3), en daarmee je overtuigingen(4) en trauma(5), een soort van redigeren. Hierdoor beïnvloed je je levenservaringen(6). Huidige levenservaringen, ervaringen uit je verleden en ervaringen voor de toekomst.
Dit proces werkt het krachtigst van binnenuit; durf je de heling vanuit de diepste trauma’s en emoties in jezelf aan, dan veranderen je gedachten, overtuigingen en daarmee jouw wereld, vanzelf mee. Nog niet iedereen is bekend met deze krachtige vorm van innerlijke heling, laat staan dat ze begrijpen dat de echte oorsprong van de gedachten die hun waarheid vormen in hun eerdere ervaringen ligt. Het fenomeen positief denken kent iedereen wel, maar als de emoties onder die gedachten ontstaan zijn uit pijnlijke ervaringen, dan houd je eigenlijk jezelf en anderen voor de gek. Dit is het welbekende overleef-masker, wat je beschermt om te laten zien wat je echt voelt.

Eén wereld

In een wereld met maskers kan er nooit eenheid ontstaan. Heb je een overleef-masker op, dan klopt de buitenwereld ook niet met hoe jij je van binnen voelt. Er ontstaat leegte en je kwaliteiten en krachten vloeien weg. Meer en meer kom je in die rol waar je jezelf in gemanoeuvreerd hebt en beweeg je weg van je ware jij. Alle angsten die het eenheidsgevoel blokkeren spelen op: afgunst, concurrentie en afgescheidenheid.
Wil jij meer collectieve eenheid? Begin de eenheid IN jezelf te creëren door het masker totaal af te zetten en je te verbinden met je diepste pijnen. Breng hier ruimte en heling, herontdek jouw innerlijke krachten en kwaliteiten. Breng deze weer in je leven! Redigeer je innerlijke wereld naar alles waar je vanaf je geboorte recht op hebt: liefde, vertrouwen, vreugde en gewoon ZIJN. Kom in eenheid met jezelf, omarm elkaars uniekheid én elkaars contrasten.

Ik ben misschien een dromer, maar stel je voor dat iedereen dit doet: hoe mooi wordt dan onze innerlijke en buitenwereld?

BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/in-welke-wereld-leef-jij/

In welke wereld leef je. Een mooie vraag die je misschien eens aan jezelf kan stellen. Leef je vanuit jouw eigen ik vorm of loop je mee met bepaalde dingen. De wereld waarin we leven is soms angst aangrijpend. Maar ook hier kan je de vraag stellen. Hoe komt het dat je deze wereld zo aanvoelt. Is de wereld waarin je leeft zoals je gedacht had. En kan je er zelf goed in meedraaien. Allemaal vragen waar jezelf een antwoord op kan geven. De wereld zien zoals ze is en je er dan in plaatsen zoals jezelf bent. Dan pas zie je de werkelijkheid. Omdat je dan tegen heel wat moet opboksen. Omdat je veel moet loslaten.
Kijk maar eens in jouw omgeving bij je vrienden. Wie is daadwerkelijk zichzelf en hoe nemen ze zou. Laten ze jou zijn zoals je bent of proberen ze jou op een of andere manier te manipuleren.
De wereld nu is wat je te zien krijgt maar klopt heel dat plaatje wel.
Als je nu dit leest zie je eigenlijk alleen maar vragen staan. Want waarin we leven is een realiteit gebaseerd op fantasie. De werkelijke wereld beleven begint bij jezelf en in jezelf.

Globe Trotter, Reiziger, Wereldbol, Kaart, Reis

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM