Onderzoek bewijst: je seksleven is maar zo goed als jij je voelt

Dit is het verrassende effect van de pil op je seksleven

Op liefde staat geen leeftijd, maar wat met seks? Voelen we ons aantrekkelijker naarmate we ouder en volwassener worden? Of net omgekeerd? En heeft dat ook invloed op de slaapkamer? Wetenschappers van de universiteit van Oxford zochten het voor ons uit.

Voorpublicatie Happy Sex: 'Een gelukkig seksleven kan ...

Het onderzoeksteam bestudeerde maar liefst tien jaar lang zo’n 1.170 mannen en vrouwen tussen 40 en 70 jaar oud. Daarnaast hielden ze ook data bij over het seksleven van de kandidaten. Hun conclusie? Onze leeftijd heeft geen invloed op hoe bevredigend we ons seksleven vinden. Wél hoe oud we ons echt voelen. Kortom: wie zich goed voelt en van het leven geniet, doet hetzelfde tussen de lakens. Maar het omgekeerde geldt ook: wie zich diep vanbinnen oud voelt, zal ook minder zin hebben in seks.

‘Wie zich jonger voelt, was opvallend meer tevreden over zij of haar seksleven,’ aldus Steven Mock die verbonden was aan het onderzoek. ‘Het is niet zo dat het een invloed heeft op hoe vaak koppels tussen de lakens doken, maar wel op hoe tevreden ze waren over de vrijpartij.’ Een jonge mindset is dus cruciaal voor een goed seksleven. Het probleem: naarmate we ouder worden is het onvermijdelijk dat we beginnen met vergelijken. Met anderen, die jonger zijn dan wij, maar ook met ons jongere zelf. En dat kan soms tot neerslachtigheid leiden. Daarom raden de onderzoekers aan om niet te veel stil te staan bij het verleden, en vooral te genieten van het leven zoals het is. Ieder levensstadium gaat gepaard met andere en nieuwe ervaringen, ook in de slaapkamer. Wie weet lukt het allemaal niet meer zo vlot als vroeger. Dat is normaal, het lichaam verandert nu eenmaal. In plaats van te focussen op hoe vaak jullie nog vrijen, is het belangrijker om er bij die ene vrijpartij voor te zorgen dat jullie er allebei van genieten. Want net zoals bij alle andere dingen des levens geldt ook hier: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

BRON: https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-love/onderzoek-bewijst-je-seksleven-is-maar-zo-goed-als-jij-je-voelt

Ik wil het daar ook altijd over hebben. Want voor wat zou men hier ook niet over mogen praten of schrijven he. We blijven geen 18 en ons seksleven veranderd met de jaren. Dat ook normaal is. Zeker als je in een lange relatie of huwelijk zit. Dan is het niet meer te doen om voortplanting maar om elkaar te liefkozen. Men genieten op andere manieren van elkaar. Het zal er niet aan toegaan zoals toen je jong was.
Spiritueel zie ik het ook anders. Het seksleven is niet gebaseerd op voortplanting maar op elkaar te zien zoals je bent en wie je bent. Dan merk je dat je met gevoel bezig bent en dat het seksleven uit heel wat meer bestaat. Een aanraking is vaak veel meer waard. Het aanvoelen is beleven is genieten.

7 tips voor ouders die door de kinderen geen seksleven meer hebben ...
5 x waarom we vaak een lekker potje moeten vrijen - SAAR Magazine

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM