Boodschap van ICT’s president op de 31e herdenking van het bloedbad in Tiananmen

Pompeo roept China op om details over het bloedbad in Tiananmen ...

Verklaring van Matteo Mecacci, president van de International Campaign for Tibet (US):

‘Namens de International Campaign for Tibet betuig ik mijn solidariteit met het Chinese volk op de 31e verjaardag van het bloedbad op het Tiananmen-plein. We rouwen om degenen die op die dag stierven en herinneren ons het lijden van de gewonden, gearresteerden en gemartelden, evenals hun families.

De gebeurtenissen van 4 juni 1989 herinneren ons eraan dat de opmars van de geschiedenis naar vrijheid en rechtvaardigheid lange en duistere omwegen kan nemen. De burgerlijke vrijheden van het Chinese volk zijn vandaag de dag waarschijnlijk slechter af dan in 1989, gezien de technologische onderdrukkingsinstrumenten die de Chinese overheid venijnig gebruikt. Maar we zijn ervan overtuigd dat vrijheid en rechtvaardigheid zullen prevaleren voor de 1,4 miljard mensen, van vele nationaliteiten, binnen de Volksrepubliek China.

Vandaag zien we de aanval van de Chinese regering op de mensenrechten en de burgerlijke vrijheden meer dan ooit en op alle niveaus de Chinese samenleving doordringen, met als doel deze uit te breiden tot buiten de grenzen van China. Van het zwijgen opleggen van alle critici van de Chinese president Xi Jinping, tot de massale opsluiting van Oeigoeren voor “heropvoeding”, het onderdrukken van nu ernstig bedreigde vrije stemmen en instellingen in Hong Kong, tot het criminaliseren van bijna elke vorm van expressie van identiteit door Tibetanen die onder constant toezicht leven, zet Peking een ongekende standaard voor repressie in de 21e eeuw. Bovendien breidt het zijn bereik uit door buitenlandse bedrijven en ambtenaren te bedreigen die zijn autoritaire systeem in twijfel trekken. De opkomst van China in de wereld is duidelijk niet vreedzaam, en de promotie van zijn dictatoriale systeem stopt niet tenzij het serieus in twijfel wordt getrokken en tegengewerkt wordt.

Verandering in China en Tibet komt uiteindelijk van binnenuit. Ondanks officiële inspanningen om het te onderdrukken, is het verlangen naar democratische rechten van burgers in de Volksrepubliek China (VRC) vandaag niet minder dan in 1989. Democratisering blijft de essentiële weg naar een vrij China en een vrij Tibet. De democratieën in de wereld zouden alle inspanningen van mensen in de VRC om hun fundamentele democratische vrijheden uit te oefenen, nieuw leven moeten inblazen.’

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/tiananmen/

Lees ook dit https://nl.wikipedia.org/wiki/Tiananmenprotest
Dit bloedbad zal ook nooit vergeten worden.

Tienduizenden Hongkongers herdenken Tiananmen-bloedbad | RTL Nieuws
bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 ...

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM