Worden we allemaal niet wat geleid in ons leven.

Hoop doet leven! - Elisabeth - Pastoralezorg.be

Is het niet door onze ouders is het door de maatschappij of de regering. Of zelfs door een geloof. Bepaalde gaan erin mee en zien dat het eigenlijk tegen hun denken ingaat. Maar ze laten zich leiden ze durven niet anders. Denk maar aan een kind dat aan het spelen is en zo een fantasie heeft dat het kind er helemaal in mee kan gaan. Tot een van de ouders zegt stop eens met je fantasie. Via de maatschappij en de regering is het de regels die worden opgelegd en gevolgd moeten worden. Wil je niet gestraft worden of een sanctie krijgen. Bij bepaalde geloven moet je doen wat die ene persoon je toewijst. Doe je het niet hebben ze maar een uitspraak. Je gaat naar de hel of je bent behekst. Maar er is een andere manier van leven. Dat is zo en zo met bepaalde regeltjes rekening te houden. Maar je eigen leven in handen te nemen. Niemand kan je verplichten om in iets te geloven waar je niet achter staat. Iets te volgen dat voor jezelf niet goed voelt. Zelfs in een relatie niet. Daar moet men ook een openheid geven. Net als in het leven. Moet men kunnen verdragen dat niet iedereen in het gareel loopt van een ander.
We mogen allemaal onze mening geven we mogen ons gevoel uiten. Dat
moet gerespecteerd worden. Het is niet omdat iemand winterkleding draag in de zomer een gek is. Het zal voor deze persoon wel een doel hebben.
eigenlijk zouden we meer en meer moeten gaan afstappen van het aards denken en doen. We hebben allemaal ons eigen leventje al in een boek geschreven voor we uit de gang van je moeders geslachtsdeel kwam. En daar is ook al begeleiding bij geweest. Om het vlot te laten verlopen. In je leven kom je tot op een punt dat je met bepaalde dingen niet eens bent. Dat kan op allerlei vlakken zijn. Dat zijn jouw gevoelens die je uiten mag. Maar dat wil nog niet zeggen dat iemand je erin moet volgen. Als iemand zegt het is zwart en de ander zegt wit moet er een compromis gevonden worden. Wordt die niet gevormd dan moet men er vrede mee nemen dat beide anders denken. Ik kan wel schrijven hier boven leven we allemaal gelijk in liefde in ons zijn zoals we zijn. Omdat we gelijk zijn omdat we daar een eenheid zijn. Maar dat moet men niet geloven. Dat kan ik ook niet bewijzen. Maar zo heb je geen angst voor de dood en zal je begeleid worden tot je de laatste adem uitblaast. Om dan naar het mooiste te mogen heengaan.

Mensen we worden al zoveel geleid in ons leven. En dat hoeft niet. Men moet het eigen leven kunnen leiden. En dat is al soms moeilijk genoeg.
Een toch kom je ergens dat je begeleiding aanneemt. Denkt maar aan een meditatie of iets dat je spiritueel wilt ondernemen. Dan nog is het vanuit jezelf dat je dit wilt ondernemen.

Jouw favoriete merken worden (waarschijnlijk) geleid door een man ...
Meditatie voor beginners cd |

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM