Vanaf eind dit jaar kan je baden in bier in Brussel, expert is terughoudend: “Het kan zeker geen kwaad, maar wonderen moet je niet verwachten”

  Fier Op Ons Bier - Bierwellness
In het najaar krijgt Brussel er een nieuwe trekpleister bij. Op de Brusselse kleine ring, in de buurt van Madou, opent de eerste Belgische bierspa: in een houten jacuzzi een uur baden in blond Belgisch bier. Dermatoloog Thomas Maselis onthaalt het idee met de glimlach “maar het voornaamste effect zal zijn dat je naar bier zal ruiken.”

Het concept zal weinigen bekend in de oren klinken. Alles draait om twee -voor de meeste mensen- zeer aangename zaken: bier en wellness.

Het concept is eenvoudig: gasten kunnen zich een uur ontspannen in een privé houten jacuzzi die gevuld is met -naast ‘enkele geheime maar krachtige ingrediënten’- een blond Belgisch bier van hoge kwaliteit. De gasten hebben ook een persoonlijke tapkraan zodat ze zichzelf een biertje kunnen inschenken. Voor wie enige scepsis voelt opborrelen:  de ervaring is meer dan bier drinken in een bad. “Baden in bier heeft veel voordelen voor je gezondheid,” zegt Benedict Biebuyck, de bezieler van de eerste Belgische bierspa. “Hop en bier zitten vol voedende stoffen en vitaminen. Het geeft de huid en het haar een natuurlijke glans en zachtheid. En het is ook erg rustgevend.”

Water en zuren

Ook niet-bierdrinkers kunnen aan hun trekken komen in de bierwellness. “We geloven echt in deze manier van relaxen, en bier hoort bij het DNA van België. Daarom willen we dit doen gebeuren. We gaan actief de voordelen promoten van de natuurlijke ingrediënten die in houten jacuzzi zitten. Zelfs als je geen bier drinkt, dan zijn er nog de therapeutische aspecten om van te genieten”, aldus Biebuyck. Of bier nu echt hét wondermiddel is tegen stress en voor een zachte huid is maar de vraag. “Bier bestaat uit water en zuren. Het kan dus zeker geen kwaad; het grootste negatieve effect zal nog zijn dat je erna naar bier ruikt”, klinkt het lachend bij dermatoloog Thomas Maselis, die wel twijfels heeft bij de beweerde voordelen van de bierjacuzzi. “Er is alleszins nog weinig tot geen onderzoek over verricht. Tegenwoordig wordt er zoveel als wondermiddel voorgesteld dus ik denk ook dat men geen wonderen moet verwachten van bier. ”

BRON: https://www.hln.be/in-de-buurt/brussel/vanaf-eind-dit-jaar-kan-je-baden-in-bier-in-brussel-expert-is-terughoudend-het-kan-zeker-geen-kwaad-maar-wonderen-moet-je-niet-verwachten~af5af7e9/

Men gaat er nuchter in en men komt er zat uit denk ik. Of bier nu echt iets kan betekenen daar stel ik mij de vraag bij. Dan alleen maar een biergeur die misschien lange tijd te ruiken is.

Panorama's Bierspecial ligt nu in de winkel! | Panorama

Zou jezelf zoiets ondernemen. Ik al vast niet.

Zwemmen in een bad gevuld met bier is écht mogelijk - Culy.nl

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM