DIT KOMT VIA MAIL.

International Campaign for Tibet
Tibet Journaal mei 2020
Beste Bruno,
Nu we zelf ervaren hoe het is om in onze vrijheid beperkt te zijn, weten we een beetje hoe het voelt om onder een permanente “lockdown” te moeten leven.
Bekijk deze korte video!  #SaveTibet

60 Year Lockdown #SaveTibet !

—Helaas is deze ‘lockdown’ al 60 jaar dagelijkse realiteit voor vele Tibetanen. Daarom moedigen we jullie aan om deze video te bekijken en te delen met je vrienden en familie. Laten we samen een einde maken aan de 60 Year Lockdown in Tibet! #SaveTibet.

Bekijk de video van deze jonge Tibetanen en stuur jouw foto of video ook naar ons toe!

15.000 handtekeningen voor de vrijlating van de Panchen Lama

—Elk jaar voeren wij wereldwijd actie voor de vrijlating van de Panchen Lama, die op 6-jarige leeftijd is ontvoerd door de Chinese overheid.

Parlementsleden wereldwijd hebben een oproep gedaan om de Panchen Lama vrij te laten waaronder: 32 leden van het Europees parlement, 15 parlementsleden uit Zwitserland, 16 parlementsleden uit Tsjechië, 12 leden van de Tsjechische parlementaire support groep voor Tibet, 4 parlementsleden uit Italië en 4 parlementsleden uit Duitsland.
Lees ICT’s artikel over de wereldwijde politieke steun hier!

Dit jaar hebben wij vanaf zijn verjaardag op 25 april actiegevoerd voor zijn vrijlating. Afgelopen zondag 17 mei, de dag dat de Panchen Lama precies 25 jaar in lockdown zit, hebben wij alle petities gebundeld. Wij zullen de 15.000 handtekeningen voor de vrijlating van de Panchen Lama aanbieden tijdens de aankomende vergadering van de VN Mensenrechtenraad.

Wij willen iedereen die de petitie heeft getekend, doorgestuurd, en zich heeft uitgesproken voor de vrijlating van de Panchen Lama ontzettend bedanken!

Bekijk de video van onze actie in Den Haag!

Verontrustende regelgeving voor ‘etnische eenheid’ nu van kracht


Verontrustende regelgeving voor ‘Etnische Eenheid’, ingevoerd op 1 mei, verleent de Chinese regering de bevoegdheid om een Chinees-gecentreerde manier van leven af te dwingen in de Tibetaanse Autonome Regio. De vrees is dat de huidige discriminatie en culturele onderdrukking van Tibetanen hierdoor zal verergeren.

Lees hier het artikel hier.

My religion is kindness!

—Draag deze zomer ICT’s t-shirt met de quote van de Dalai Lama: ‘My Religion is Kindness‘.

Gebruik de unieke kortingscode: KINDNESS, voor 10% korting op deze mooie t-shirts! (t/m 31 mei en op=op!)

De t-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen, en ze zijn gedrukt met bio-inkt!

Met de aankoop van de T-shirts “My Religion is Kindness” ondersteun je het werk van ICT voor behoud van de Tibetaanse cultuur en de inzet voor mensenrechten en democratische vrijheid voor het Tibetaanse volk!

Bestel de t-shirts nu in de Shop for Tibet!
Ben je ook ingeschreven voor de Tibet Journaal nieuwsbrief per post? Dan ontvang je de voorjaarseditie van de Tibet Journaal volgende week in de brievenbus!

Graag sluit ik wederom af met de wijze woorden van de Dalai Lama: “Juist in onzekere tijden geven mededogen en je bekommeren om het welzijn van anderen zelfvertrouwen. Hoe meer mededogen, des te minder angst”.

Naast mijn innige dank voor jullie steun voor de mijn volk, wens ik jullie in deze tijd kracht en een goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet