Wat is werkelijkheid.

Werkelijkheid versus Illusie. De 'werkelijkheid' zoals we die kennen

Werkelijkheid is een aanduiding voor de wereld, waarin we leven, en is alles wat echt bestaat.
Maar als men zelf niet op onderzoek uitgaat zal men ook niet de echte werkelijkheid leren kennen. Als kind leren we aan en is dat de werkelijkheid voor het kind. Tot het groter wordt en zich gaat beseffen dat bepaalde dingen niet echt waarheid zijn en werkelijk. Denk maar aan sinterklaas.
Maar dan ga je op een moment naar school je krijgt bepaalde lessen en je moet als leerling maar aanvaarden dat het de waarheid is. Eigenlijk worden we gedwongen om alles maar te geloven. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Want als je op onderzoek uitgaat kom je vaak tegenstrijdigheden tegen, of je valt op anderen punten. Dat wat iemand als werkelijkheid beschouwd hoeft voor jezelf nog niet zo te zijn. Omdat mensen vaak aards leven. En zeggen zo is het, ze verkondiging ook maar wat ze geleerd gekregen hebben. Niet verkeerd natuurlijk maar dan moeten ze zich ook kunnen opstellen als iemand het anders bekijkt. En wat je soms in je leven ziet kan op enkele ogenblikken anders gezien worden. Omdat niets blijvend is en alles een leven heeft. Ook wordt vergeten wat je niet ziet nog voelt of aanwezig is een vorm van werkelijkheid kan zijn. Ieder mens heeft zijn eigen interpretatie en observatie. Dat we altijd moeten respecteren.
Nu even voorbij de aarde. Niemand kent het of beter geschreven durft het te kennen. Maar het is aanwezig. Denk maar aan een bepaalde toeval. Men geloofd er niet in maar het valt je toe als het nodig is. Dan pas wordt het werkelijkheid. Voor jezelf. Want ga je het vertellen zal het nooit voor de ander waarheid of werkelijkheid zijn. Het kan nog goed zijn dat je voor gek gezet wordt. Los van de vooroordelen is het aanwezig. Net zoals op aarde niets blijvend is. Ga maar eens aan zee op strand staan en kijk naar de waterlijn. Mooi he maar als het water terug komt en afneemt zal het een heel anders beeld laten zien. Dat is ook zo met ons leven. Ooit waren we jong maar we worden ouder er komt een rimpeltje bij lichamelijk komt er gekraak bij. Ja werkelijkheid. Dan heb je er die gelijk naar een specialist lopen en botox laten inspuiten en noem maar op. Geen werkelijkheid meer. Maar je ziet toch nog altijd dezelfde persoon. Nu even terug op wat je niet ziet. Mensen wees eens begrip vol als ik schrijf ons lichaam bestaat uit 70% water. Als we sterven is er alleen nog maar stof dat over is. Worden we begraven blijven er alleen botten over. Botten dat uit kalk bestaat en ook een materie van stof is. Maar de ziel leeft voort. Nu hoor ik waar dan. Juist dat is niet te zien, maar als men er zich voor openstelt wel voelbaar. De dierbare zal zich laten voelen als het echt nodig is in je leven. Dat is een waarheid voor jezelf. Daar kan je niet altijd met iemand over praten. Dat het soms moeilijk maakt om er meer over te weten. Of om het gewoon te delen je ervaring.
We mogen zelfs niet vergeten dat bepaalde dromen een zuivere werkelijkheid zijn. Deze die aan analyse doen zullen dit begrijpen en dan ook een zuivere analyse kunnen geven. Dat gevoelt wordt door de persoon maar ook hier is de een werkelijkheid voor jezelf. Want jij hebt het ervaren en als je het bespreekt is dat niet zo voor de andere persoon.

Ik zie de werkelijkheid anders dan wat jij ziet.
ik zie de werkelijkheid achter deze aarde.
Ik zie de werkelijkheid van alles.

Prijst Almachtige God: Hoe je de werkelijkheid kunt kennen

Maar ik zal mijn werkelijkheid niet aan iemand doorgeven als waarheid daar moet de persoon zelf achter komen.
Je leert de werkelijkheid kennen door eigen onderzoek.

Ik en mijn droom | De Toren

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM