DE OORZAAK VAN CONCENTRATIEPROBLEMEN

Heb je moeite om je te concentreren op je werk, een boek dat je aan het lezen bent, of op een gesprek? Concentratieproblemen zijn in de moderne, gehaaste wereld met al zijn afleidingen eerder regel dan uitzondering. Het zorgt ervoor dat je moeite hebt om zaken te ordenen en overzicht te houden over je taken. Verder zorgen concentratieproblemen ervoor dat je vergeetachtig en chaotisch wordt en snel afgeleid bent.Om beter inzicht te krijgen in je concentratieproblemen is het goed om te weten wat de oorzaken kunnen zijn. Dit zijn de meest voorkomende:

Multitasken

Uit onderzoek is gebleken dat het constant en snel schakelen tussen verschillende taken ervoor zorgt dat je veel tijd verliest. Multitasken heeft als ander nadeel dat het je brein traint om een kortere en minder efficiënte aandachtsspanne te hebben.

Slaaptekort

Een van de belangrijkste oorzaken van concentratieproblemen is een tekort aan slaap. Zonder voldoende slaap functioneert ons brein sub-optimaal. Dit uit zich vrijwel direct in een verminderd vermogen om te focussen op een taak en snel taken af te ronden en lange stukken te lezen.

Verveling en gebrek aan uitdaging

Constant hetzelfde, simpele en saaie werk doen leidt tot een verminderde concentratie. Dit komt omdat ons brein bij een gebrek aan uitdaging probeert om zoveel mogelijk energie te besparen. Hierdoor is het moeilijk om je te concentreren als je je verveelt.

Stress 

Deze gemoedstoestand vereist een optimale afstemming. Te weinig stress zorgt ervoor dat je ongemotiveerd bent, terwijl teveel stress een afgewogen gedachtengang verhindert. In beide gevallen zal je moeite hebben om je te concentreren. De juiste hoeveelheid spanning kan echter helpen om je prestaties te optimaliseren.

BRON: https://www.msn.com/nl-be/gezondheid/medisch/concentratieproblemen-dit-kunnen-de-oorzaken-zijn/ar-BB13gf96?li=BBDNPrw

Men staat voor iets belangrijks, of men is met iets bezig waar je diep voor moet concentreren. Ergens voel je dat het niet lukt. Je kan je aandacht er niet bijhouden of je wilt afgeleid. Je voelt je moe op een moment. Dat kan het dan moeilijk maken om je te blijven concentreren op wat je bezig bent. Neem dan even afstand ervan. Neem even de tijd voor lichaam en geest tot rust te brengen. De twee grootste factoren die hier een rol inspelen zijn: stress, vermoeidheid. Stress door te weinig slaap of je niet uitgerust voelen om er met heel je gedachten bij te blijven. Vermoeidheid door slecht slapen of onrustig geslapen te hebben. 
Wat kun je er nu aan doen.
In eerste instantie als je voor een uitdaging staat dat je de nacht ervoor je rust neemt.
Dat je probeert je kalmte te bewaren. Dat je niet in een stress toestand komt waardoor je jezelf verliest of niet in de hand meer hebt.
Als je bezig bent en je voelt dat je concentratie minder wordt. Laat het even los. Ga koffie halen, doe een praatje met iemand, ga even naar het wc. Je kan zelfs even wat fris water door je gezicht wrijven. Het praatje dat je maakt, kan je aangeven dat je even niet meer op je ding kan concentreren. Door het aan te geven praat je erover en los je even dat gevoel. Het kan ook nuttig zijn en als dit natuurlijk gaat om het even tot de volgende dag te laten liggen. Maar als het werkgerelateerd is zal dit niet zo makkelijk zijn. Rek en strek oefeningen kunnen in sommige gevallen helpen.
Ook van belang dat je niet laat afleiden, dat je voor jezelf je blijft focussen op dat waar je mee bezig bent. Voel je dat je snel afgeleid bent probeer je opdracht in een andere kamer verder te zetten. Niet voor iedereen maar bepaalde muziek kan zeker helpen om je te blijven concentreren.
Nu zijn er mensen die het daar echt moeilijk mee hebben. Denk maar aan ADHD, ADD. Ga deze mensen zeker niet oppeppen om ergens verder aan te doen. Dat kan wel eens heel verkeerd aflopen, en zware gevolgen hebben. Probeer deze mensen hun gedachten even op een ander spoor te zetten. Maar verlies ze niet uit het oog.
Als je hier echt problemen mee hebt. Kan je nog proberen met een supplement te nemen. En als het echt voor jezelf problemen geeft kan je een arts raadplegen. Vaak kan die medicatie voorschrijft om je rustig te houden. Dan spreek ik niet van rilatine, maar er zijn nog andere goed om je concentratie op punt te houden. Alleen kan je er ook zelf vaak veel aan doen.

Tres tips para tener una semana llena de creatividad - Management ...

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

De schaduw voorbij

De blog gaat over dat ik altijd in een schaduw heb geleefd, en er nu langzaam uit aan het krabbelen ben

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Dolle avonturen met nonkel Juul

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry mala & INZICHT makerij

Inzicht in je eigen licht.

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

%d bloggers liken dit: