EEN STAP VERDER IN ONZE EVOLUTIE

De volgende stap in onze evolutie

Kinderyoga oefening: Aarde Meditatie | El Sole

Het is tijd voor de volgende stap in onze evolutie als mens. We hebben ons voor kunnen bereiden met het openen van de wereld van de levende energie, maar nu is het tijd voor de volgende fase. Moeder aarde is ons langzaam maar zeker aan het wekken uit onze lange en diepe slaap. Een slaap waarin we vergaten wie we echt zijn. Het wordt echter hoog tijd om dat geboorterecht op te gaan eisen.

De evolutie van Pachamama (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pachamama)

Moeder aarde, ofwel pachamama in het Quechua, is een levend wezen dat net als wij een zielenplan heeft. Haar zielenplan is er eentje van onvoorwaardelijke liefde voor ons mensen. Wij zijn haar kinderen, haar zonen en dochters. Ze houdt zoveel van ons dat ze ons heeft toegelaten haar pijn te doen en haar uiterlijke schoonheid deels te vernietigen.

Maar zoals de winter wordt vervangen door de lente, wordt ook deze tijd vervangen door een nieuw begin. Een tijd waarin moeder aarde ons oproept om te ontwaken uit deze droom van afgescheiden zijn. Ze roept ons terug uit de illusie die we zelf gecreëerd hebben met steeds maar meer winst, producten en technologie. Alles waar we zo aan verknocht zijn en dat we hebben bedacht om maar niet het gevoel van afgescheiden zijn van onze moeder te hoeven voelen.

Ze roept ons op om ons vrij te maken van onze angst. Want het is deze angst die pachamama niet meer wil.

De ‘Pachakuti’ (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pachacuti)

We bevinden ons middenin de pachakuti, volgens de laatste berichten van de Inca-oudsten uit Peru. Zij waren het die mij rond het jaar 2011 trainden en vertelden dat dit eraan zat te komen. Ze vertelden ook over de vorige pachakuti. Volgens hen was dat de tijd dat de Europeanen Zuid-Amerika ontdekten. Velen stierven door virussen die door hen werden meegenomen en waar de inheemse bevolking vatbaar voor was.

2012 ging voorbij en de wereld haalde opgelucht adem. De voorspellingen van de Inca’s waren niet uitgekomen en hun wijsheden werden naar het rijk der fabelen verwezen. Maar… het gevoel van ‘er komt iets aan’ ging bij mij echter niet weg. Ik volgde mijn hart en ging door met het afstropen van mijn oude huid. Want het loslaten van de genetische en karmische erfenis was de opdracht die wij meekregen als voorbereiding voor de volgende stap in onze evolutie.

En toen kwam het jaar 2020.

Het proces van alchemie

De pachakuti is de uitoefening van de kosmische wetten in de wereld waarin wij leven. Volgens de Inca-oudsten wordt op dit moment de pacha (tijd en ruimte) opnieuw op aarde geïnstalleerd en dat gaat gepaard met chaos. Ondertussen gaat er een bewuste energie rond die ons onderzoekt om te controleren of we klaar zijn voor de volgende fase. Deze energie kan iedere vorm aannemen en volgt onze gedachtenpatronen. Als je slecht denkt over deze periode en je hebt veel angst, dan manifesteer je angst en een wereld vol ellende. Als je deze periode liefdevol bekijkt en bereid bent om los te laten, dan zul je een liefdevolle ervaring hebben.

Angst is een slechte raadgever, maar zeker op dit moment een prachtige leraar.

Deze bewuste energie kent ons en weet waar we vasthouden. Het weet waar we als persoon, maar ook als mensheid, niet in lijn zijn met de kosmische orde. Hoe we daarmee omgaan is aan ons. Als we besluiten om ons te verzetten, worden de lessen zwaarder en zwaarder. Als we besluiten om ons over te geven en het alchemistische proces accepteren, dan worden we beloond met een gouden tijdperk. Maar vergis je niet, dat tijdperk komt er sowieso. Hóe we er komen is wel aan ons. Want moeder aarde is geduldig en geeft onze nieuwe kansen, maar toch niet iedere keer opnieuw. Ook zij heeft een plan dat ze volgt en zij is klaar voor de volgende stap in haar evolutie.

Voorbereiden op ascentie

Veel mensen hebben de afgelopen jaren zware inwijdingstrajecten zoals de Hatun Karpay doorlopen, zweethutten gedaan of andere spirituele trainingen. Zij hebben zich al voorbereid op wat er nu speelt. Vaak zijn zij al door de processen van loslaten en transformatie heengegaan. Dit maakt dat velen deze tijd ook als rustig en vredig ervaren. Compleet het tegenovergestelde van hoe sommige anderen het ervaren. We hebben echter als mens wel dezelfde opdracht.

We dienen te ontdekken dat onze vijand vanbinnen zit en de pachakuti laat ons zien wat het is. Want de pachakuti raakt je op het diepste niveau dat we kennen als mens, namelijk ons cellulaire niveau. Het is een vibratie die alle spanning die er aanwezig is, in onze cellen losmaakt. Daarmee kunnen we onze angsten loslaten, want die angsten zorgen ervoor dat we geen gebruik kunnen maken van onze volledige potentie. Omdat we als mensheid niet in lijn lopen met het plan dat moeder aarde voor ons had, krijgen we hulp. Een duwtje om ons duidelijk te maken waar we nog angst vasthouden.

Het duister in deze wereld maakt dat we onvoorwaardelijke liefde kunnen beoefenen.

Door het loslaten van alle angst krijgen we de beschikking over onze volledige DNA-codes en worden onze herinneringen geactiveerd. De pachakuti heeft dan ook als doel om ons Inca-zaad te doen ontwaken, onze unieke talenten die nu vooral latent aanwezig zijn. Hierdoor herinneren we ons wie we zijn als mensen en hoe we ooit onze kracht hebben weggegeven.

Hoe ondersteunen we de volgende stap in onze evolutie?

Zelfonderzoek is het toverwoord. Zelfonderzoek gecombineerd met respect voor de elementen en lichtwezens om ons heen. We worden uitgenodigd om onze verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast worden we uitgedaagd om ons te gaan verbinden met de elementen om ons heen. Dit zijn volgens de sjamanen de bouwstenen waar we uit zijn opgebouwd.

  • Vuur. Verbind je elke dag met vuur. Hoe klein dat vuur ook is.
  • Water. Bedank en eer al het water dat je gebruikt.
  • Lucht. Smudge regelmatig met salie of Palo Santo.
  • Aarde. Leg wat aarde op een altaartje in je huis.

“Verbind je met de lichtwezens om ons heen. Zij zijn er altijd geweest, sommigen kozen er alleen voor om hen te vergeten. Maak verbinding met moeder aarde. Praat met haar. Geef je over aan haar kracht en voel hoe zij angst wegneemt en je rust en kracht teruggeeft.”

Laat liefde en vrede jouw weg zijn in deze tijd van uitdagingen.

BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/de-volgende-stap-in-onze-evolutie-met-meditatievideo/

Ons leven gaat in stappen. Bij de ene al wat sneller als bij de ander. Maar het is je ervoor open zetten. En als men er zich voor openstelt is het nog durven om dingen in het leven aan te gaan. Zweethutten, ayawaska, afzondering en meditatie. Dan leer je ook jezelf tegen komen. Dat een belangrijke kan zijn in je evolutie van groei. De aarde is onze bron van leven zolang we hierop aarde zijn. Die bron leren voelen leren te waarderen is dan ook een stap in jouw leven hier. Waarderen is liefde voelen is vrede kennen. Wat jezelf niet wilt voelen doe je een ander ook niet aan. Ook dat is vrede kennen naar alles en iedereen. Want niet alleen mensen geef je liefde en vrede, alles om je heen geef je dat.
Wanneer je ervoor klaar bent om verder te gaan dan wat je kent. Dan is het van belang om boven jezelf te gaan. Dat geeft angsten dat voelt niet altijd aangenaam. Maar juist dat is waar je door moet je angsten.
Wanneer je een aarde meditatie gaat doen. Is het dan ook nuttig om je helemaal een ermee te maken. Iets van je lichaam raakt altijd de aarde. Als je zit ligt noem maar op. Wel trek dan je aandacht naar dat wat de aarde raakt. En beeld je in dat je wortels maakt en die de aarde instuurt. Om een moment ga je ook die energie voelen stromen, maar ook naar gelang hoe diep je gaat in je meditatie dat je flitsen kan waarnemen. Durf door te gaan dan. Je hoeft geen angst te hebben want je wortels geven je kracht en energie. En als je ooit een zweethut gedaan hebt zal je weten hoe dit aanvoelt.

Even dit uit de tekst.

  • Vuur. Verbind je elke dag met vuur. Hoe klein dat vuur ook is.
  • Water. Bedank en eer al het water dat je gebruikt.
  • Lucht. Smudge regelmatig met salie of Palo Santo.
  • Aarde. Leg wat aarde op een altaartje in je huis.

Vuur denk aan wierook, aan een kaars beeld je ook in dat dit je warmte geeft.
Water gebruik je heel de dag voor allerlei doeleinde. Maar bedank het ook als je het tot je neemt.
Men heeft ook water nodig om vuur te doven.
Lucht is zuurstof voel hoe je ademhaalt in en uit. Als je iets doet. Zuurstof hebben we nodig om te leven. Net als alle vier de elementen.
Aarde als je stapt voel hoe je voeten in de aarde gaan. Geniet ervan. Maar zoals hier durf ook wat aarde op je altaar leggen met een steen een foto of iets anders.

De binnenwereld van het Wezen Aarde wordt zichtbaar II

Vergeet nooit wat ons allemaal spontaan gegeven wordt hierop aarde.

Ayawaska Visions | Psychedelic art, Art

Wij allemaal zijn kinderen van moeder aarde.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

2 Comments:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

deniseblogt

Blogs over van alles en nog wat

Leven met Endo

Laten we samen endometriose overwinnen

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

Ka Sry mala & INZICHT makerij

Inzicht in je eigen licht.

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

%d bloggers liken dit: