Digitaal.

Envelope Letter Post - Free image on Pixabay

Het kan soms moeilijk worden al het digitaal gedoe. Doe eens als vroeger en stuur iemand een geschreven brief. Dat komt gevoelsmatig meer aan dan dat men digitaal het nodige deelt of schrijft naar elkaar.
In een brief zien je het handschrift het gevoel van de schrijver(ster). Dat toch iets helemaal anders is. Men kan er dan nog tekeningetjes aan toevoegen. Of lippenstift op je lippen en een zoen op het briefpapier zetten. Je kan daar ook zo creatief mee omgaan.

Bedankkaart Bedankt met sierlijke tekst en | Kaartje2go

Maar wie doet het nog?
Wie deelt zo nog woorden met elkaar?

Natuurlijk een brief komt niet gelijk aan, dat digitaal wel is. En soms kan het ook wel eens verloren gaan. Daar moet men dan ook vrede mee kunnen nemen.
Kinderen maken kinderen voor anderen. Al is er niets van te maken kan het gevoelsmatig zo binnenkomen. Ik bedoel ermee. Een kind kan nog niet echt schrijven maar wat ze voelen tekenen ze met de kleuren die voor hen op dat moment juist voelen.
Bij een brief is dat ook zo. Je handschrift laat aanvoelen wat je gevoelsmatig in je zinnen steekt.
Voor wat moet alles nu allemaal via een digitale weg gaan. Huiswerk de ouders die ermee geconfronteerd worden. En dit zal zeker in de scholen blijven hangen. Zodat er meer digitaal zal gewerkt worden en schrijven ook weer achteruit zal gaan.
Waar is de tijd dat de inkt uit te pen kwam en hopen dat men geen vlekken maakte.
Waar is de tijd dat kleine briefjes naar elkaar werden geschreven.
Waar is de tijd dat je blij was zoiets te ontvangen.

De 92 beste afbeeldingen van *.. Jules! | Thema, Kleuterklas, Peuters

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM