Iedereen heeft recht om een goede verzorging.
Dit is ook een prive bericht.

Beste vrienden,

Dit zijn angstige tijden voor ons allemaal. Maar het zou nog veel erger kunnen worden.

Als het coronavirus zich verspreidt in ‘s werelds armste landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika, zouden MILJOENEN mensen kunnen sterven.

In sloppenwijken zitten mensen op elkaar gepakt, ziekenhuizen zijn overbevolkt, er zijn onvoldoende middelen om de armen te helpen. Op veel plaatsen kunnen mensen zich basiszorg of thuisblijven echt niet veroorloven!

Maar vandaag komen de leiders van de G20 samen om een internationale reactie op deze crisis uit te werken. Experts vragen hen om de schulden van ‘s werelds armste landen kwijt te schelden, zodat ze die kostbare centen kunnen gebruiken om mensenlevens te redden — dat is nu noodzakelijk. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat onze leiders daarmee instemmen!

Laten we ons aansluiten bij deze wereldwijde oproep om het dodelijke virus in te dammen — wanneer we 1 miljoen handtekeningen hebben verzameld, zullen we onze oproep verspreiden in toonaangevende kranten. Teken nu!

G20: bied schuldhulp aan de armste landen om het coronavirus te bestrijden

Arme landen overal ter wereld hebben miljarden dollars aan schulden bij rijke landen en instellingen zoals het IMF. Maar het is nu veel logischer dat ze hun geld investeren in gezondheidszorg en het mogelijk maken dat hun bevolking thuisblijft. Alleen zo kunnen we de verspreiding van dit virus indammen.

Pakistan en Ethiopië hebben al gevraagd om schuldhulp, en zelfs de Wereldbank heeft aan de leiders van de G20 gevraagd om schuldhulp te bieden aan ‘s werelds armste landen, zodat ze hun kostbare centen kunnen gebruiken om de pandemie te bestrijden.

Leiders hebben zoiets al eerder gedaan, maar ook toen was er enorm veel druk van de bevolking nodig. In 2005 scholden de G8-ministers van Financiën de schulden kwijt van de 18 landen met de grootste schuldenberg ter wereld — maar liefst $40 miljard! En na de ebola-uitbraak liet het IMF $100 miljoen aan schulden vallen voor de landen die het zwaarst getroffen werden.

Laten we daarom onze stem massaal laten horen, voor het te laat is! Dit is een wereldwijde crisis die we alleen kunnen verslaan als alle landen het virus kunnen indammen. Teken nu en roep de leiders van de G20 op om schuldhulp te bieden en levens te redden!

G20: bied schuldhulp aan de armste landen om het coronavirus te bestrijden

Tragedies kunnen soms aan de wieg staan van de mooiste momenten van de mensheid, maar alleen als we de handen ineenslaan. Na de Tweede Wereldoorlog lieten de grootmachten de schulden van Duitsland vallen en werden de Verenigde Naties opgericht voor internationale vredeshandhaving. We kunnen iets visionairs ontwikkelen op basis van deze crisis, maar daarvoor moeten we onze wereldleiders vragen om initiatief te nemen en de helden te zijn waar dit moment om vraagt. Laten we dit samen doen.

Met hoop en vastberadenheid,

Sarah, Alaphia, Christoph, Alice, Diego, Risalat, Oscar, Nell, Bert en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Wereldbank en IMF vragen om schuldhulp voor arme landen (Nederlands Dagblad)
https://www.nd.nl/nieuws/varia/962366/wereldbank-en-imf-vragen-om-schuldhulp-voor-arme-landen#

VN roept op om sancties op te schorten gedurende coronacrisis (Knack)
https://www.knack.be/nieuws/wereld/vn-roept-op-om-sancties-op-te-schorten-gedurende-coronacrisis/article-news-1580697.html

G20: bescherm kwetsbare mensen tijdens coronapandemie (Amnesty International)
https://www.amnesty.nl/actueel/leiders-g20-bescherm-kwetsbare-mensen-tijdens-coronapandemie

In het Engels:
The Next Wave (Foreign Policy)
https://foreignpolicy.com/2020/03/23/coronavirus-hitting-developing-countries-war-zones-united-nations-urgent-donation-appeal-syria-gaza-yemen-south-sudanthe-next-wave/

Bill Gates warns of 10 million deaths as Coronavirus spreads to Africa (The Daily Telegraph)
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/02/15/coronovirus-bill-gates-warns-10-million-deaths-virus-spreads/

Urgent call to head off new debt crisis in developing world (The Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/22/urgent-call-to-head-off-new-debt-crisis-in-developing-world

World Bank, IMF urge debt relief for poorest countries (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-world-bank-imf/world-bank-imf-urge-debt-relief-for-poorest-countries-idUSKBN21C2G0

Iedereen heeft recht op Zorg en Zekerheid | Home | AD.nl

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM