Dit kreeg ik privé en iedereen is ermee bezig en ook om op gelijk welke manier steun te geven.

Bericht van Lama Zeupa uit Sikkim / India
Beste vrienden,Zoals u weet maakt de hele wereld moeilijke tijden mee in het kader van deze Covid-19 crisis.
Het is nu de tijd om ons eensgezind te verenigen. Onze allereerste prioriteit moet naar de gezondheid gaan. De onze, die van onze familieleden en van onze vrienden.
We moeten lessen trekken uit de verschrikkelijke beproevingen waarmee Italië en China geconfronteerd zijn geweest en die ze nu nog kennen. Paniek is nutteloos, maar we dienen zeker de aanbevelingen van de medische experts en de regering ernstig nemen om zo snel mogelijk de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.
Uit iedere beproeving zijn lessen te trekken. Deze crisis is geen uitzondering op deze regel. Het is onze taak om daar het positieve uit te puren: in harmonie met de anderen leren leven, voor hen zorgen.
Ons basis klooster in Sonada (India) is zonet met een vrijwillige quarantaine begonnen, om zo zichzelf en de anderen te beschermen. Er zullen in die periode geen bezoeken meer toegelaten worden.
Wat mij betreft ben ik ook in India met mijn familie. Inperkingsmaatregelen vereisen dat ik ter plaatse blijf en weerhouden mij ervan om te reizen, maar dit geeft me voldoende gelegenheid om lokale gemeenschappen te steunen die het zeker nodig zullen hebben.
Als u regelmatig mediteert, zal die praktijk u van groot nut zijn in deze tijden van verplicht thuisblijven. Hij zal u helpen de mentale rust te vinden die nodig is om uw immunitaire systeem te boosten.
Andere gewoontes en disciplines kunnen u helpen dit doel te bereiken, met name yoga, Qi Gong, een gezonde voeding, enz.
Persoonlijk beoefen ik, naast mijn dagelijkse sessies meditatie, yoga en pranayama (yogische ademhalingsoefeningen).
Ik raad u vooral twee soorten meditaties aan. De eerste betreft de meditatie van de innerlijke rust, Shinee. Hij zal u helpen de geest tot rust te brengen zodat de verstrooiingen opklaren.
De tweede is de Lodjong-meditatie. Hij zal u helpen gevoelens van vriendelijkheid, liefde en mededogen te ontwikkelen. Ik hoop dat u dankzij deze gevoelens uzelf, alsook uw geliefden en de hele wereld zult kunnen helpen.
Ik wens u, vanuit het diepste van mijn hart, mijn steun en mededogen in deze moeilijke tijden te betuigen. U blijft in mijn gebeden en mijn hart. Samen kunnen en zullen we het virus overwinnen.

Lama Zeupa

 

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 ...

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM