Coronavirus: Laten we het bestrijden
Beste Avaaz-leden,

Er is iets groots op til voor de mensheid, veel ernstiger dan een gewone griep.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus officieel bestempeld als een pandemie, wat betekent dat velen van ons besmet kunnen worden — en hoewel dat voor de meesten van ons geen ramp is, kan het voor kwetsbare mensen een kwestie van leven of dood zijn. We hebben allemaal dierbaren die tot die laatste groep behoren.

Onze missie is nu om iedereen te mobiliseren zodat we de verspreiding kunnen AFREMMEN. Hoe trager het virus zich verspreidt, hoe beter onze ziekenhuizen dit aankunnen en hoe meer mensenlevens we kunnen redden.

Nu onze landen op het punt staan op slot te gaan, zoals in China, Italië en Spanje al gebeurde, staan de mensheid grote tegenslagen te wachten. Die kunnen ons verdelen in angst of verenigen in liefde en met een gezamenlijk doel. Onze beweging kan mee bepalen hoe de toekomst eruitziet.

Teken met één klik de onderstaande belofte en help het virus af te remmen. Deel dit met iedereen die je kent — als we in de komende week 100 miljoen mensen bereiken, dan kunnen we ontelbaar veel levens helpen redden:

JA, IK VERVUL MIJN BURGERPLICHT

DE BELOFTE VAN HET VOLK
We beloven dat we proberen de mensheid samen te brengen rond ons gezamenlijke doel om de verspreiding van dit virus voldoende af te remmen, zodat ziekenhuizen het kunnen bolwerken en een vaccin kan worden ontwikkeld. We zullen proberen om ervoor te zorgen dat deze crisis het beste uit ons haalt. We willen elk onze burgerplicht vervullen en beloven daarom om:

🏠 HET VIRUS TE STOPPEN aan onze voordeur – door regelmatig onze handen te wassen, onnodig contact met anderen te vermijden, thuis te blijven wanneer we ons niet goed voelen en vroegtijdig medisch advies te vragen.
👵 KWETSBARE MENSEN TE BESCHERMEN – door liefde en hulp te bieden aan degenen die dat het meest nodig hebben en solidaire maatregelen te steunen om hen niet in gevaar te brengen.
💬 WIJSHEID TE VERSPREIDEN – door betrouwbare, feitelijke informatie te delen met familie en vrienden, en door paniek en overdrijvingen tegen te gaan met liefde en verbinding.
JA, IK VERVUL MIJN BURGERPLICHT

We weten dat de acties die we samen ondernemen een ENORME invloed hebben op hoe snel dit virus zich verspreidt en hoe dodelijk het zal zijn.

In Zuid-Korea, een land dat in het begin zwaar getroffen werd, hebben de mensen zich rond een gemeenschappelijk doel verenigd — ze gingen niet langer naar grote bijeenkomsten, bleven thuis als ze zich ziek voelden en lieten zich vroegtijdig testen. Er stonden zelfs mensen bij de metrostations die anderen eraan herinnerden om hun handen te wassen! En het werkt — het aantal nieuwe gevallen in Zuid-Korea daalt en het sterftecijfer is er laag.

Maar dit gaat niet enkel over het indammen van het virus. Als we ons allen inzetten om de meest kwetsbare mensen te beschermen en wijsheid te verspreiden tijdens deze crisis, dan kunnen we hier sterker en meer verbonden uitkomen. We zien nu al inspirerende verhalen van hoop en leiderschap — van burgers in Wuhan die noodvoorraden uitdelen aan de mensen in de frontlinie tot moedige dokters die elke dag hun leven op het spel zetten om dat van anderen te redden.

Nu is het aan ons om op te staan!

Teken dus nu de belofte van het volk. Laten we samen de curve van de epidemie helpen afvlakken en de mensheid verenigen zoals nooit tevoren:

JA, IK VERVUL MIJN BURGERPLICHT

Deze crisis zal ervoor zorgen dat velen van ons in thuisisolatie zullen gaan — en dat is nog niet vaak voorgekomen! Die sociale isolatie kan de perfecte voedingsbodem zijn voor angst en haat. Maar als we ervoor kiezen om deze moeilijke situatie het hoofd te bieden met liefde en vastberadenheid, dan kunnen we dit omdraaien naar een moment waarop de mensheid meer dan ooit tevoren haar krachten verenigt. Om voor elkaar te zorgen, er voor elkaar te zijn. We hebben nu een gemeenschappelijk doel, een gemeenschappelijke opdracht. Laten we dit waarmaken.

Met hoop,

Ricken, Luis, Chris, Bert, Sarah, Marigona, Joseph, Nana, Anneke en de rest van het Avaaz-team

Officieel internationaal en nationaal gezondheidsadvies:

World Health Organization (WHO)
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Nederland
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

België
hhttps://www.info-coronavirus.be/nl/

Dit kreeg ik privé en ja dit is toch even van belang om te delen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM