Mamahond en zes pups overleven als bij wonder in bittere kou en worden net op tijd gered

Een familie trof Snowbelle en haar pups zo aan; samen in de kou.
 Red Lake Rosie’s Rescue Een familie trof Snowbelle en haar pups zo aan; samen in de kou.
Een moeder kan ongelofelijke dingen als het om de bescherming van haar kinderen gaat. Ook in de dierenwereld. Nadat een straathond samen met haar zes hongerige pups in de sneeuw werd gevonden, bleek dat de puppy’s al drie weken oud waren. Hoe de mamahond erin slaagde in de bittere kou haar kleintjes in leven te houden, is een raadsel.

Hond Snowbelle werd samen met de zes kleine pups aangetroffen in de sneeuw nabij Red Lake, in de Amerikaanse staat Minnesota. Een familie stootte toevallig tijdens een wandeling in het bos op de honden. Rondom de viervoeter en haar kleintjes was de sneeuw gesmolten, doordat het gezinnetje dicht bij elkaar had gelegen om zo warm mogelijk te blijven. De lokale familie bracht de dieren met de auto naar dierenorganisatie Red Lake Rosie’s Rescue.

Daar ontdekten medewerkers dat Snowbelle zo uitgehongerd was dat ze geen melk meer produceerde. Het lijkt er dus op dat de redding van de honden geen moment te laat kwam. Na enkele dagen lekker warm vertoeven in de opvang en aangesterkt door gezonde voeding kon Snowbelle haar eigen pups weer opnieuw melk geven.

“Dit verhaal toont aan hoe belangrijk opvang en voeding voor dieren is in onze harde winters”, klinkt het bij Red Lake Rosie’s Rescue. “We hebben geen idee hoe Snowbelle en haar pups dit hebben kunnen overleven.”

De hongerige pups kwamen er snel weer bovenop.
 Red Lake Rosie’s Rescue De hongerige pups kwamen er snel weer bovenop.

Intussen hebben verschillende pups al een warme thuis gevonden. En ook Snowbelle, die met veel liefde wordt opgevangen door een gastgezin, wordt normaal gezien snel geadopteerd.

Deze pup geniet met volle teugen van het leven met haar nieuwe baasjes.
 Red Lake Rosie’s Rescue Deze pup geniet met volle teugen van het leven met haar nieuwe baasjes.

BRON: https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/mamahond-en-zes-pups-overleven-als-bij-wonder-in-bittere-kou-en-worden-net-op-tijd-gered~aba6af7f/

Niet alleen mensen vechten soms voor hun kroost ook dieren. Hoe de moederhond zo in de kou haar pups beschermt is uniek. Deze pups en ook die moeder hebben iets magisch. De magie van kracht en energie aan elkaar door te geven. De moeder dacht aan een ding haar pups voeden en dan aan haar zelf. Hier zit eigenlijk een diep inzicht in voor de mensen. Soms zouden mensen ook een meer die magie moeten hebben. Om te weten voor wat ze leven en dat hier op aarde een beetje geven belangrijk kan zijn.
Afbeeldingsresultaat voor warmte delen met elkaar

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM