ZELFLIEFDE

Echt gelukkig zijn kan niet als je niet van jezelf houdt. Hoe goed alles in je leven ook gaat, als je niet van jezelf houdt zul je je nooit goed genoeg voelen. Dus om die twijfel, zelfhaat en onderschatting te lijf te gaan, hebben we een paar tips die je kunnen helpen om meer van jezelf te leren houden.

1. Stop met het streven naar perfectie

Perfectie bestaat niet, hetzelfde geldt voor een ‘perfect’ lichaam, leven of IQ. Hoewel je op social media veel beelden waarneemt die je anders doen laten denken, bedenk dat je nooit het hele verhaal achter die beelden weet. Niemand is perfect, jij ook niet. En dat is goed nieuws, want je bent perfect in je onvolmaaktheid. Wees daar trots op.

2. Onrealistische ‘normen’

Wist je dat het in de menselijke aard zit om altijd meer te willen? Dus zelfs als je een onrealistische ‘norm’ behaalt, zul je op den duur weer ongelukkig zijn omdat je meer wilt. Vergelijk jezelf of je leven dus niet met onrealistische normen, dit leidt namelijk alleen maar tot zelfhaat.

3. Leef in het moment

Neem even de tijd om eens goed naar jezelf te kijken. Kijk waar je vandaan moest komen om te bereiken waar je nu bent. Je leeft, ademt en functioneert. Dat is al veel luxe wat we vaak voor lief nemen.

4. Dagelijkse dankbaarheid

Dit schijnt de sleutel tot geluk te zijn. Probeer elke dag even stil te staan om na te denken aan alle dingen waar je dankbaar voor bent. Denk aan je lichaam, je leven, je vrienden, je stad of iets kleiners zoals die ene glimlach van de buschauffeur.

5. Je kunt niet alles onder controle hebben

Omarm het feit dat je niet alles in de hand kunt hebben. Wat je wel in de hand hebt? Dat zijn de dingen die alleen jij kunt controleren, zoals je gedrag en reactie. Begrijp dat je anderen mensen, hun keuzes en gedrag niet kunt beheersen. Net zoals je het weer van vandaag niet kunt beheersen.

6. Wees lief voor jezelf

Er is niets egoïstisch aan het feit dat je jezelf altijd op de eerste plek moet zetten. Luister naar je lichaam en naar jezelf, want als je dit niet doet, dan gaat dat vaak ten koste van jouw geluk. Zorg dus goed voor jezelf en laat je door niemand tegenhouden.

BRON: https://www.msn.com/nl-be/gezondheid/geestenlichaam/6-manieren-die-je-kunnen-helpen-met-het-vinden-van-zelfliefde/ar-BB105s59?li=BBDNPrw

Voor velen is dit een moeilijke opgave. Liefde geven aan jezelf. Jezelf omarmen verlief kozen. Tegen jezelf zeggen je bent mooi je bent goed. Allemaal positieve dingen die je zelfbeeld naar omhoog halen. Maar wie keurt zichzelf al te vaak niet af. En kent geen eigenwaarde. De meeste laten zich dan nog eens leiden door de maatschappij of dergelijke. Komen zo niet meer aan zelfliefde. Zelfliefde heeft niets met sensuele gevoelens te maken. Al mag je dit ook zeker aan jezelf geven die gevoelens. Maar voornamelijk het beeld dat je van jezelf hebt. Het positieve gevoel dat je dagelijks zou moeten voelen. Dat al begint bij het opstaan je aankleden. Het genieten van de dag ook op het werk. En in eerste instantie jezelf blijven. Dan ga je merken dat je niet moet streven maar gewoon dankbaar moet zijn voor wat je bent, hebt en kan krijgen.

Afbeeldingsresultaat voor zelfliefde

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

12 Comments:

 • bewustzijnenzo

  heel mooi en waar…

 • Anouk68

  Mooie tekst en soms lastig uit te voeren door andermans verwachtingen…

 • Anouk voor dit mag je niet naar de verwachting van een ander kijken. Dan mis je zoveel warmte en liefde voor jezelf.

  Aum Shanthi

 • Anouk68

  Snap ik, ik word alleen niet gelukkig als er onvrede om mij heen is doordat ik aan zelfliefde werk…

 • Dan zit je toch meer in met een ander om de vrede en liefde te bewaren dan aan jezelf te denken.

  Aum Shanthi

 • Anouk68

  Klopt. Zoals ik nu merk is dat ziek zijn geen goede sfeer geeft in huis….dan maar even geen zelf liefde en er het beste van maken

 • Dan maak jezelf nog zieker

  Aum Shanthi

 • Heel moeilijk inderdaad… Echt en oprecht van jezelf houden.
  Best raar eigenlijk als je erover nadenkt

 • Franky eigenlijk is dat niet iets raar. Maar weinigen doen het naar hen zelf toe.

  Aum Shanthi

 • 7 manieren om vriendelijker te zijn voor jezelf

  Want jouw leven wordt er lichter door en jouw relaties met anderen verbeteren ook.

  Je zal je gelukkig voelen, want jouw eigenwaarde neemt toe.

  En toch is vriendelijk zijn voor onszelf iets wat we vaak verwaarlozen, of iets waarover we ons zelfs schuldig voelen.

  Start daarom vandaag met een eenvoudige nieuwe gewoonte. Een gewoonte van vriendelijkheid en mededogen naar jezelf.

  Dit zijn 7 gewoontes om je te inspireren.

  1. Neem 2 minuutjes ’s ochtends of ’s avonds om jezelf te waarderen
  Ontwikkel een meer evenwichtig zelfbeeld door deze snelle en dagelijkse gewoonte om jezelf te waarderen. Zo doe je dat:

  Ga zitten met een dagboekje op jouw smartphone, computer of op papier. En stel jezelf de vraag:

  Wat zijn 3 dingen die ik kan waarderen bij mezelf?

  Het kan zijn dat je goed kan luisteren, of dat alles goed loopt met jouw hobby. Of dat je graag dieren of mensen ziet, of dat je graag naar muziek luistert.

  Het hoeven geen grote dingen te zijn. Misschien gewoon dat je jouw tanden hebt gepoetst of geflost deze morgen. Belangrijk is dat je jezelf ook waardeert voor de kleine dingen en de zaken die je voor vanzelfsprekend neemt, en dus niet enkel voor die occasionele mijlpaal in je leven.

  2. Vind de waarheid en de uitzondering bij aanvallende kritiek
  Kritiek kan uit jezelf, van jouw innerlijke criticus, komen. Of van mensen die jou naar beneden willen halen uit een eigen frustratie.

  In deze gevallen, stel jezelf de vraag:

  Wat is de uitzondering hierop?

  Jouw innerlijke criticus – of iemand anders – zegt bijvoorbeeld dat je slecht bezig bent in jouw studie, werk, relatie, opvoeding,…

  Stel jezelf dan de vraag en vind antwoorden die bewijzen dat het niet echt waar is. Vind uitzonderingen die aantonen dat je op bepaalde aspecten wel goed werk levert in je studie, werk, relatie, opvoeding,… Ook al gaat niet alles perfect.

  Dat is een veel genuanceerder beeld. En het helpt jou in plaats van jezelf naar beneden te halen.

  3. Ontstress vanavond
  Neem een lang bad en lees iets ontspannends. Of doe een work-out. Of praat met iemand over iets dat jou op de maag ligt.

  Reserveer een half uurtje of meer om vriendelijk te zijn voor jouw lichaam en geest door spanningen en stress los te laten.

  Heb je vandaag niet zoveel tijd? Neem dan 5 tot 10 minuten voor een lachpauze. Kijk naar een grappig filmpje, lees een grappig boek of een strip. Zo laad je snel even wat energie en optimisme op en laat je spanningen los.

  En voelt jouw dag nogal grijs aan? Zet dan een klein stapje naar iets positiefs, zoals een reisje boeken, een restaurantbezoek plannen, je inschrijven voor een leuke opleiding of nieuwe hobby.

  angst zen

  4. Wees vriendelijker voor anderen
  De manier waarop je denkt over anderen en anderen behandelt, is vaak de manier waarop je over jezelf denkt en jezelf behandelt. Kies je ervoor om vriendelijker te zijn voor anderen dan zal je na verloop van tijd vriendelijker en begripvoller worden voor jezelf.

  Voorbeelden:

  – Laat iemand voor in het verkeer
  – Moedig een vriend of familielid aan wanneer die zich onzeker voelt
  – Wees er gewoon voor iemand en luister wanneer die iets kwijt wil

  5. Wees je eigen beste vriend wanneer je struikelt
  Haal jezelf niet naar beneden, dat holt jouw eigenwaarde uit. Wees vriendelijk en ondersteunend voor jezelf.

  Stel jezelf de vraag: Hoe zou mijn vriend/vriendin/ouder me ondersteunen en helpen in deze situatie?

  En doe en zeg dan de dingen zoals hij of zij dat zou doen/zeggen.

  Vraag jezelf ook wat je kan leren van jouw struikelen: zit er een opportuniteit in deze situatie? Neem die les mee en ga verder.

  6. Investeer in jezelf
  Besteed 15 tot 30 minuten in de ochtend of avond aan het lezen, beluisteren of bekijken van dingen die jou motiveren, die helpen om jezelf en de wereld beter te begrijpen of die je helpen om een beter leven te leiden.

  En haal, wanneer mogelijk, één kleine actie uit wat je hebt geleerd.

  7. Onthoud dat het nooit te laat is om te veranderen
  Raak niet vast in piekergedachten over wat je had kunnen doen of wat verkeerd is gegaan.

  Maar denk na over wat je echt wil voor de rest van je leven. Een betere gezondheid? Een geweldige relatie? Nieuwe uitdagingen in jouw loopbaan?

  Wat zijn nu enkele kleine stappen die je kunt zetten in de richting van dat doel?

  Neem een van die stappen vandaag.

  En morgen een andere.

  BRON: https://wimannerel.wordpress.com/2020/02/28/vriendelijker-zijn-voor-jezelf/

  De stap die je morgen zet, zet je met een ander gevoel van liefde naar jezelf toe.

  Aum Shanthi

 • Met deze 6 stappen kom je bij zelfliefde

  Ik zie veel mensen worstelen met zelfliefde. ‘Ben ik de moeite waard?’ ‘Wat is mijn plek hier op aarde?’ ‘Waarom houd ik niet van mezelf?’ zijn vragen die zich opdringen. Welke stappen kunnen we zetten zodat we deze liefde, die al in ons aanwezig is, daadwerkelijk toelaten?

  Belangrijke ingrediënten voor zelfliefde

  Natuurlijk is geen mens hetzelfde en is iedere weg weer anders. Toch zijn er een aantal ingrediënten die belangrijk zijn om meer zelfliefde te gaan ervaren: loslaten van oude pijn, grenzen stellen en compassie voelen. Waarmee het duidelijk is dat het proces naar zelfliefde tijd kost. Stap voor stap, waarbij geduld met jezelf onontbeerlijk is.

  Loslaten van oude ballast

  Net zoals je geen huis op een ruïne bouwt, kan zelfliefde niet groeien als je nog omringd bent door de brokstukken uit het verleden. Verdriet, boosheid en oude pijn loslaten is een eerste stap. Immers, als je ‘huis’ nog intact was, zou je zelfliefde nog stromen.
  Aan loslaten gaat toelaten vooraf: het durven voelen van je verdriet. Uit je kindertijd, een vorige relatie of anderszins. We zijn als mens ertoe uitgerust om dit verdriet weg te stoppen. Maar op enig moment is het belangrijk om dit toe te laten. Zodat je ermee in contact komt en het kunt transformeren.

  Verdriet loslaten

  Het toelaten van verdriet roept vaak weerstand op. Zeker wanneer we voelen dat het verdriet diep zit, een zielenpijn. Het voelt als een groot onheil dat ons op de hielen zit en waar we ons van afwenden. Alsof het ons verslindt als we ons er naartoe keren.
  In een sessie was een cliënte in contact met haar moeder. Moeder had veel onverwerkt verdriet over haar kindje dat was overleden, de pijn was voelbaar. Dit verdriet was zo allesomvattend, dat ze het niet durfde toe te laten. Met als gevolg dat haar gebroken hart het moeilijk maakte om deze dochter het vertrouwen te bieden dat ze nodig had. Haar verdriet creëerde een grote angst om ook dit kind te verliezen. Daardoor was het voor haar dochter lastig om onbevangen de wereld in te gaan en zich te ontwikkelen.
  De dochter zag in de sessie het verdriet van moeder: een eindeloze zee. Moeder kon de zee niet zien, ze stond er met de rug naartoe. Ze was zich bewust van het eindeloze verdriet en in haar ogen lag angst en onmacht. Haar dochter moedigde haar aan om zich om te keren en het verdriet te aanschouwen. Moeder vertrouwde op haar dochter en keerde zich om. In haar beleving was haar verdriet een woeste zee die haar zou verzwelgen. Maar de zee bleek kalm en rustig te zijn. En ze zei: “Is dit nu waar ik altijd zo bang voor ben geweest?”. Nu durfde ze haar verdriet alsnog toe te laten.

  Je boosheid gebruiken op weg naar meer zelfliefde

  Misschien ervaar je geen verdriet maar wel boosheid? Ook dit kan de motor zijn voor je verdere proces.
  Haal de situatie waarover je boos bent terug: herinner je wat er gebeurde en wat je voelde. Laat de boosheid hierover groeien. Dit is alchemie: je stookt het vuurtje op. Hoe groter het is, hoe tastbaarder en hoe gemakkelijker je het kunt transformeren.
  Voel welke manier bij jou past om de boosheid los te laten. Ik herinner me een moment dat ik hierin werd geholpen. Ik zat in de auto en ontplofte: ik brulde vanuit mijn tenen. En ‘zag’ mezelf als een vuurspuwende draak. De vlammen sloegen uit mij en het stoom kwam uit mijn neusgaten. Heerlijk! Ik vond het een bevrijdende ervaring. En ja, het is vreemd en je verstand zal er wel van alles van vinden. Maar als je voelt dat dit voor jou zou kunnen werken, is het het zeker waard om over de drempel te stappen!
  En: met het groeien van mijn zelfliefde nam mijn boosheid af.

  Blokkade

  Soms voelen mensen nauwelijks emoties. Of zijn hun emoties zo allesomvattend dat ze geen aanknopingspunten bieden. Mogelijk is er sprake van een energetische blokkade. Twijfel niet aan jezelf als het niet lukt om gevoelens toe te laten. Er is niets mis met jou. In deze tijd van transformatie helpt het universum jou door onderliggende emoties steeds meer aan de oppervlakte te brengen. Energetische begeleiding kan jou hierin helpen.

  Grenzen, een belangrijke vorm van zelfliefde

  Grenzen voelen en aangeven is een belangrijke vorm van zelfliefde. Je kiest op dat moment voor jezelf. Het heeft mij, als hooggevoelig persoon, moeite gekost om me hiervan bewust te worden. Hoe voel je deze grens?
  Dit is subtiel: een onbestemd gevoel in je buik, een innerlijk verzet of een oprechte verbazing over hetgeen de ander doet of zegt. Wanneer je dagelijks de intentie hebt om je grens te voelen, zal het je steeds beter af gaan. Door het op te schrijven, krijg je er beter zicht op.
  De volgende stap is het aangeven van deze grens. Hou jezelf daarbij het volgende voor: als iets goed is voor mij, is het ook goed voor het collectief. Een ander een dienst bewijzen terwijl het voor jou niet prettig voelt, leidt energetisch niet tot een hogere vibratie. En als jouw vibratie daalt, door iets toe te laten wat niet prettig voelt, daalt ook de vibratie van het collectief. Je grens aangeven vraagt moed, maar als je de intentie hebt om het te gaan doen, lukt het je steeds beter.
  Vraag je af bij iedere keuze die je maakt: is deze liefdevol voor mij?

  Compassie

  Compassie hebben voor jezelf is belangrijk. Dit proces vraagt tijd en geduld. Gun dit jezelf. Bovendien lukt het aangeven van je grens de ene dag beter dan de andere, wees mild voor jezelf als het een keer niet lukte.
  Vaak hebben we het idee dat we bepaalde thema’s en oude pijn al hebben opgelost. We denken ‘verder’ te zijn dan in werkelijkheid het geval is. Als er iets blijkt uit de vele sessies die ik heb gedaan, is het dat we niet weten wat zich in ons onderbewuste bevindt. We weten niet wanneer we ‘klaar’ zijn. Dat geeft niet, maar geduld en acceptatie zijn hierin van groot belang.
  Realiseer je dat de innerlijke groei die we op dit moment als mensheid doormaken ongekend is. Het is aan ons de taak om karma op te ruimen: van onszelf, (voor)ouders, vorige levens en het collectief. Dat is nogal wat! Dit gaat gepaard met vallen en opstaan. Je zult zien dat je steeds minder valt en dat je op een dag ervaart dat je steviger in je schoenen staat.

  BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/zo-kom-jij-bij-zelfliefde/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Nadia wandelt

Wandelblog

We Love Me Now

Very OK Person! Connect with me; lovemeanonymous5@gmail.com Instagram: _l.o.v.e.me

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Umjetnost, zdravlje, civilizacije, fotografije, priroda, knjige, recepti, itd.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen met nonkel Juul en consoorten.

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

Theo-Herbots-Freelance-Journalist-Fotograaf

Gedachten over Levensstijl en Gezondheid. Een gezondheid 😀 en Fotografie💥-Blog 💌Speciaal voor U ✅, Samen met U ✅, Samen door U ✅💚

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Ruelha

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Ontmanteld en Ontwricht

Blog door Chana Van Ryzeghem

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

ESRUNRIA

Be the kind of person you would like to meet!

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

bijonsinhuissen.wordpress.com/

𝙽𝚘𝚝 𝚊𝚕𝚕 𝚝𝚑𝚘𝚜𝚎 𝚠𝚑𝚘 𝚠𝚊𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚊𝚛𝚎 𝚕𝚘𝚜𝚝

%d bloggers liken dit: