7 levensbeloftes aan jezelf die je nooit moet vergeten

Gerelateerde afbeelding

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je zal denken: ‘Ah, het leven’, terwijl je mijmerend voor je uitstaart. Moet je vooral doen, maar vergeet ondertussen niet de levensbeloftes die je ooit aan jezelf maakte, na te komen.

1. Houd een goede vriend(in) dichtbij

Je echte vrienden staan altijd voor je klaar – no matter what. Ja, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, maar het is fijn om een beste vriend(in) naast je te hebben. Zij is degene die je altijd perfect advies weet te geven, die je de beste memes stuurt op maandagochtend en die er altijd voor je is.

Maak daarom een belofte aan jezelf: houd hem of haar dichtbij je en zorg ervoor dat je andersom ook de beste vriend(in) voor die persoon bent. Net zoals in een relatie moet een vriendschap nooit maar van één kant komen.

2. Zeg ja tegen nieuwe kansen

Beloof jezelf dat je ja zegt tegen kansen die in je leven voorbijkomen. Het is logisch dat je huiverig bent voor het onbekende, maar heel af en toe mag je wel uit die comfortzone komen. Wanneer je jezelf openstelt voor nieuwe kansen, kan het resultaat nog eens verrassend positief uitvallen.

3. Leer van je fouten

Everybody makes mistakes’, aldus Hannah Montana – en zo is het maar net. Beloof jezelf dat je stopt met bang zijn om het te verprutsen en leer juist van de fouten die je maakt. Al kan zo’n faalmoment verschrikkelijk voelen; weet dat het menselijk is en dat je er alleen maar beter van wordt.

4. Voor giftige relaties is er geen plek in je leven

Zijn er mensen in je omgeving waar je eigenlijk altijd een beetje een ongemakkelijk (of zelfs ronduit vreselijk) gevoel bij krijgt? Zorg ervoor dat je ze niet meer hoeft te zien. Oké, wij snappen ook wel dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar geloof ons – in the end is het zo veel beter voor je. Sommige mensen zijn nu eenmaal bedoeld om voor altijd in je leven te blijven en anderen niet.

5. Reis zo veel als je kunt

Het klinkt cliché, maar het is zo waar: je leven begint pas echt als je gaat reizen. Je hebt je hele leven nog om te werken, dus waarom vertrek je niet nu?

6. Deel je gevoelens

Je gevoelens opkroppen – of ze nu positief of negatief zijn – is nooit een goed idee. Je hebt misschien een enorme crush op iemand of ergert je juist aan iemand met wie je nog lang moet samenwerken. In beide situaties is het het verstandigst om eerlijk te zijn. Het leven is kort, jongens.

7. Slaap genoeg

Onderschat nooit de voordelen van goede nachtrust. Oké, je wordt niet zomaar een ochtendmens, maar je kunt zo wel een ritme creëren in je leven.

BRON: https://nsmbl.be/levensbeloftes-aan-jezelf/

Sommigen maken heel wat beloftes aan hen zelf en dan zeker in het begin van een nieuw jaar. Maar een belofte oprecht tot jezelf richten en deze proberen vast te houden is vaak moeilijk. De meeste beloftes van iemand komen naar boven bij hun einde van het leven. Had ik maar of ik wou dit nog doen. Soms moet je het gewoon durven realiseren in het leven en juist die ene belofte die je naar jezelf deed uitvoeren. En dat begint al bij nummer 1. Velen zeggen je kan geen vriendschap aangaan met een ander geslacht. Want daar zit meer achter. Je zou zoiets mee laten voorbij gaan omdat anderen er een vooroordeel van hebben. Men kan prefect met het ander geslacht bevriend raken. Wat zou daar verkeerd in zijn? Alhoewel en nogmaals heel wat anderen daar anders over denken. Ja zeggen is net als nee zeggen. Durf ook het laatste woord gebruiken. Ook dat kan een levensbelofte zijn. Wat als het te laat is dan heb je vaak ja gezegd waar je eigenlijk niet achter stond. En dan zeg je op een moment van je laatste leven. Had ik ook maar eens wat meer nee gezegd. Niets in het leven moet veel geld kosten. Ook niet je belofte die je naar je toe maakt. Moet ze realiseerbaar zijn? Soms zal dat ook niet het geval zijn, en is dat een teken dat je de lat te hoog voor jezelf legt in het leven.
Trek het woord uit elkaar leven – belofte. Ik doe een belofte naar mijn eigen leven toe. Niemand kan je daar bij of in helpen. Of het moet een belofte zijn vanuit jezelf naar anderen. Denk aan een helpende hand of een vrijwilligerswerk.
Het leven betekend zoveel, en het is soms zo snel voorbij. Men zegt wel eens ik heb tijd te kort, de dag ik niet lang genoeg. Juist omdat je laat meedraaien in de maatschappij. In plaats van op eigen tempo het leven te nemen. Je kan niet meer doen dan dat je aankan. Ook dat zou een belofte kunnen zijn die jezelf zou kunnen opleggen.
Probeer je eigen levensbelofte waar te maken maar geef jezelf geen verwijt als het je niet gelukt is.

Afbeeldingsresultaat voor levenspad

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM