KIES IK VOOR ECHT LEVEN

Kies ik voor écht leven?

Afbeeldingsresultaat voor echt leven

Mag ik voelen wat ik voel? Als ik me blij voel, maar mijn omgeving is verdrietig… pas ik me dan aan? Mag ik mijn waarheid uitspreken? Vaak voel ik wat er aan de hand is. En toch, ik hou me in en denk, ach laat maar. Laat maar? De vraag is: wie laat ik? Het lijkt alsof ik de ander help, maar in werkelijkheid laat ik mijzelf in de steek. Ik sluit mijn eigen gevoel af om mijn omgeving te behoeden voor mijn waarheid.Herken je dit? Vaak denkt je hoofd ‘ach, zo zielig’ of ‘ze bedoelen het vast niet zo’, ‘ze doen ook hun best’ en in ‘t ergste geval zadel je jezelf nog op met een schuldgevoel. Deze verborgen zelfsabotage zijn we zelfs gewoon gaan vinden. Basaal betekent het op celniveau dat je niet kiest voor leven. Je ontneemt jezelf de toegang tot je eigen levensenergie. In werkelijkheid verberg je jezelf en ben je bang om te gaan staan voor wie je bent. Van binnen huil je! Hoe lang hou je dit vol? Het is wat ons uitput, somber en ziek maakt. Wanneer durf jij jezelf te omarmen en te gaan leven waar jij naar verlangt? Eerlijk zijn naar jezelf brengt leven en maakt jouw leven liefdevoller en daarmee de wereld om je heen.

Het pad van angst

Diep vanbinnen weet je dat je jezelf voor de gek houdt. Je voelt je niet schuldig naar de ander, maar naar jezelf. Eerlijk zijn zou te pijnlijk zijn of veel emoties kunnen losmaken. Vaak zitten bijvoorbeeld de pijn van verlies of de angst voor verlating aan de basis. De angst houdt je wond veilig dicht. Het is je comfortzone.

De aansturing van angst doet nog meer. Het maakt je alert naar je omgeving, verstrakt je fysieke lichaam, waardoor je gevoel en verlangen afgesloten worden en je de helende levensenergie niet kunt ontvangen. Het stimuleert de productie van overlevingshormonen zoals cortisol, noradrenaline, cytokinen en histamine. Dit kost je lichaam veel energie en is schadelijk als de angst aan blijft houden.

Het belangrijkste wat angst creëert, is dat je wordt geconfronteerd met je angst! De universele wet van aantrekking. Het angstgevoel zendt een frequentie uit dat door het universum beantwoord wordt door signalen en situaties waarin je oog in oog met je angst komt te staan. Dit is het pad van angst. Het universum geeft je de kans om je angst te herkennen, de opening tot heling.

Wanneer luister je?

Het kunnen zeer uiteenlopende signalen zijn waarmee het universum ons probeert wakker te schudden. Vaak begint het met kleine signalen. Een lekke band om je af te remmen. Een accu die leeg is; hoe is ‘t met je eigen accu? Ik viel pas van mijn fiets en lag languit op straat. Ik voelde me gehaast terwijl ik nergens naartoe hoefde. Diep in me voelde ik de druk om mijn omgeving tevreden te houden. De angst voor verlies lag aan de basis, realiseerde ik me. In mijn praktijk kom ik vaak verlatingsangst tegen. Het valt me op dat juist diegenen die vanuit angst alles doen om de ander aan zich te binden, worden verlaten. Ook ziektes zijn signalen. Mijn broertje werd geconfronteerd met uitgezaaide kanker, maar door opnieuw te kiezen echt te gaan leven, heelde hij. Hij is zijn eigen gevoel en verlangens gaan volgen in plaats van die van de omgeving. Naderhand zei hij: “Het universum moest een levensbedreigende ziekte op mijn pad sturen, want bij een aandoening als Psoriasis was ik niet wakker geschud.” De vraag is: wanneer kies je te luisteren en jouw leven te gaan leiden?

Is de omgeving de boosdoener?

Vaak wordt de omgeving als obstakel gezien om jezelf te kunnen zijn. Maar je maakt de omgeving belangrijker dan jezelf vanwege je angst voor verlating, uitstoting of verlies. Je probeert de omgeving te vriend te houden door contact te maken ten koste van het contact met jezelf. Ik noem het ‘levellen’. Bijvoorbeeld: als een ander verdrietig of teleurgesteld is, zet je je eigen blijdschap opzij. Je richt je op die persoon en probeert hem te helpen of blij te maken of af te leiden. Of: de ander voelt ‘unheimisch’ aan. Door heel aardig te doen probeer je diegene in te palmen zodat jij je veilig lijkt te voelen. Bij al deze pogingen geef je jouw energie weg en neem je bovendien de last van de ander op je. Je verliest je eigen gevoel, levensenergie en passie. Je verliest jezelf.

Neem de regie terug over je leven

Voor mij is er maar een oplossing! Je mag zó veel van jezelf houden, dat je eerlijk gaat durven luisteren naar je verlangens en kunt besluiten die te volgen. Jezelf en je leven zoveel waard vinden, zodat je vanuit zelfliefde keuzes gaat maken die goed zijn voor jou, ongeacht hoe je omgeving zich voelt of erover denkt!

Denk je weleens: ‘oh, dit heb ik weer…’ of ‘waarom moet het mij overkomen’. Dit zijn slachtoffer gedachtes en pas op, dit kan je comfortzone zijn en de overtuiging voeden dat je niets kunt veranderen.

Iedereen heeft de kracht in zich om het leven te keren. Of je nu ziek bent, je relatie vastloopt of je depressief voelt. Kijk naar je situatie en wees nieuwsgierig: ‘wat wil mijn situatie mij vertellen?’, ‘welk gevoel heb ik?’, ‘wil ik dat voelen?’ en ‘wat zou ik willen voelen?’. Mogelijk eisen de negatieve emoties of gevoelens je aandacht op en lukt het niet te voelen wat je wilt. Doe dan de volgende oefening.

Neem een minuut en ga de warmte, zachtheid of liefde binnenin je voelen. Richt je daarop en voel wat er gebeurt. Ervaar je al hoe je je gevoel kunt veranderen? Dit is een klein stapje, maar hiermee zend jij nu al een andere frequentie uit naar het universum. Hoe meer je deze gevoelens manifesteert, des te meer situaties je aantrekt waarin jij positief gestimuleerd wordt ervoor te kiezen je eigen verlangen te volgen. Iedere JA naar jezelf (en NEE naar je omgeving), brengt je dichter bij jouw leven!

BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/kies-ik-voor-echt-leven/

Wie durft echt zeggen hoe hij/zij zich voelt. Vaak krijg je als antwoord als je de vraag stelt hoe gaat het, goed. Maar eigenlijk kan het gewoon helemaal anders zijn. Velen hebben een angst om vanuit zichzelf eerlijk te zijn, of zien naar hun omgeving of wie het vraagt. Je hoeft niet altijd naar anderen te kijken of je omgeving, jij telt in eerste instantie. En durven uitkomen voor wat je voelt of hoe je voelt is een belangrijk gegeven. Sommigen mensen zeuren altijd en dan krijg je snel dat je in een slachtoffer gaat vallen. Dat is zeker ook niet de bedoeling dat je altijd maar medelijden wilt opwekken. Dat vraagt trouwens veel energie van de ander en jij komt er goed vanaf. Wanneer je durft te gaan leven vanuit jezelf dan pas kan je genieten van het leven van jezelf. Je begint dagelijks met liefde aan jezelf te geven. Ongeacht hoe je voelt. Want je mag tegen jezelf zeggen pff ik voel me vandaag niet oké maar we gaan ervoor. Zo put je ook kracht om verder te gaan. Het is jouw dagelijks leven en we weten allemaal dat iedere dag niet hetzelfde is. Net als het dagelijks leven rond je heen niet hetzelfde is. Dan is het juist hoe ga je ermee om. Als iemand iets negatiefs heeft te vertellen hoe neem je dat zelf op. Ga je er emotioneel in mee of zet je het om voor jezelf om niet die emoties mee te voelen. Het is natuurlijk de situatie. De omgeving die veel doet. Maar nogmaals je hebt het zelf in de hand. Het is jouw leven jouw kracht en energie die je voor jezelf moet behouden.

Afbeeldingsresultaat voor echt leven

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

1 Comment:

 • Jezelf anders voordoen dan je bent op je werk beïnvloedt je mentale gezondheid

  We spenderen heel wat uren van onze dag op het werk. Hoe we ons daar voelen heeft dan ook een grote invloed op onze mentale gezondheid en ons algemene welzijn. Uit onderzoek van de universiteit van Arizona blijkt nu dat onze emoties faken op het werk een grotere invloed heeft op ons leven dan eerst gedacht.

  Voor de studie werd een groep deelnemers geselecteerd uit onder meer het onderwijs, productie en de financiële wereld. Er werd gekeken naar de manier waarop ze hun emoties toonden op het werk en hoe zich dat vertaalde naar hun mentale gezondheid. Daarbij werd een onderscheid gemaakt tussen personen die zich schuldig maakten aan het zogenaamde ‘oppervlakkig acteren’ en een groep die deed aan wat men de term ‘doorgedreven acteren’ gaf.

  Oppervlakkig acteren is daarbij het verborgen houden van wat je echt voelt voor anderen. Denk hierbij aan het faken van een vrolijk humeur naar je collega’s toe, terwijl je je diep vanbinnen misschien wel boos of ongelukkig voelt. Doorgedreven acteren is dan weer proberen te veranderen van hoe je je diep vanbinnen voelt. Je probeert hier dus eigenlijk wat je voelt af te stemmen op wat je projecteert op andere mensen.

  Op basis van die twee definities werden de deelnemers in vier groepen opgedeeld: mensen die niet acteerden, mensen die oppervlakkig acteerden, personen die doorgedreven acteerden en tot slot de zogenaamde regelaars. Uit de studie bleek dat doorgedreven acteurs, degenen die dus écht oprecht positief probeerden te zijn tegenover hun collega’s, daar voor zichzelf aanzienlijke voordelen uithaalden op het vlak van hun mentale gezondheid. Ze voelden zich over het algemeen veel gelukkiger en zaten beter in hun vel op het werk en daarbuiten. Regelaars daarentegen (personen die hun emoties voor het grootste deel in scène zetten), deden het veel slechter wanneer het aankwam op hun emotionele welbevinden.

  Hieruit concludeerden de onderzoekers dat wie een goede band met z’n collega’s wil opbouwen, en daarvoor ook aan zichzelf wil werken, op het einde van de rit ook gewoon veel gelukkiger was. Wie een positief humeur fakete deed dat volgens de wetenschappers vooral uit eigenbelang en uit strategische overwegingen. Twee factoren die hen niet gelukkiger maakten op lange termijn.

  BRON: https://www.hln.be/nina/fit-gezond/jezelf-anders-voordoen-dan-je-bent-op-je-werk-beinvloedt-je-mentale-gezondheid~ad01df2a/

  Op je anders voordoen wordt toch heel wat aandacht aanbesteed.

  Aum Shanthi


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Nadia wandelt

Wandelblog

We Love Me Now

Very OK Person! Connect with me; lovemeanonymous5@gmail.com Instagram: _l.o.v.e.me

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Umjetnost, zdravlje, civilizacije, fotografije, priroda, knjige, recepti, itd.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen met nonkel Juul en consoorten.

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

Theo-Herbots-Freelance-Journalist-Fotograaf

Gedachten over Levensstijl en Gezondheid. Een gezondheid 😀 en Fotografie💥-Blog 💌Speciaal voor U ✅, Samen met U ✅, Samen door U ✅💚

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Ruelha

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Ontmanteld en Ontwricht

Blog door Chana Van Ryzeghem

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

ESRUNRIA

Be the kind of person you would like to meet!

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

bijonsinhuissen.wordpress.com/

𝙽𝚘𝚝 𝚊𝚕𝚕 𝚝𝚑𝚘𝚜𝚎 𝚠𝚑𝚘 𝚠𝚊𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚊𝚛𝚎 𝚕𝚘𝚜𝚝

%d bloggers liken dit: