Stemming over Tibetan Policy and Support Act in de Verenigde Staten mogelijk volgende week

Groot nieuws over de Tibetan Policy and Support Act in de Verenigde Staten: over het wetsvoorstel zou volgende week in het Huis van Afgevaardigden kunnen worden gestemd en vervolgens in de Senaat, zei het congreslid dat het introduceerde, James Mc. Govern.

“Ik hoop dat het volgende week zal worden overwogen,” zei Rep. James McGovern (D-Mass.) tijdens een persconferentie op Capitol Hill. “Marco Rubio heeft het identieke wetsvoorstel in de Senaat ingediend, en ik verwacht dat het ook zal slagen in de Senaat.” McGovern – die in september de Tibetaanse Policy and Support Act (TPSA) in het Parlement introduceerde – sprak bij de release van het jaarverslag 2019 van de Congressional-Executive Commission over China, waarvan hij voorzitter is. Sen. Rubio (R-Fla.), Die de TPSA in de Senaat heeft geïntroduceerd, is de covoorzitter.

Gevolgen voor China
De Tibet Policy and Support Act zou de Amerikaanse steun voor Tibet een belangrijke impuls geven. Een van de belangrijkste onderdelen van het wetsvoorstel is het officiële beleid dat zou bepalen dat alleen de Dalai Lama en de Tibetaanse boeddhistische gemeenschap kunnen beslissen over zijn uiteindelijke opvolging of reïncarnatie. Als Chinese functionarissen in de toekomst proberen hun eigen Dalai Lama te benoemen – zoals de Chinese regering herhaaldelijk heeft gezegd, dan zullen ze worden geconfronteerd met sancties op grond van de TPSA.

Tijdens de persconferentie van vandaag noemde McGovern de plannen van China ‘belachelijk’. “Het idee dat een regering kan binnenkomen en een religieuze leider kan benoemen en dat het überhaupt enige geloofwaardigheid zou hebben, is belachelijk,” zei hij. “Het is belachelijk. We vinden dit allemaal erg aanstootgevend als mensen die in religieuze vrijheid geloven. ” “Maar hier is de deal,” voegde McGovern toe. “Wat er nu verandert, is dat China moet weten dat er een gevolg zal zijn. Het zal meer zijn dan alleen een persbericht waarin staat dat we hier bezwaar tegen hebben. Het zal een gevolg zijn en het zullen mensen zijn die worden gesanctioneerd, en dat er ook andere gevolgen zullen zijn.”

https://youtu.be/iNQCuJdI0j8

Tibetaanse beleids- en ondersteuningswet (TPSA)

McGovern merkte op dat de TPSA veel andere dingen doet voor de bevolking van Tibet, een historisch onafhankelijk land dat China al meer dan 60 jaar op brute wijze bezet heeft.

De TPSA:
• Verbiedt China om een ​​nieuw consulaat in de VS te openen totdat een Amerikaans consulaat is toegestaan ​​in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa
• Stelt maatregelen voor op gebied van waterveiligheid en klimaatverandering in Tibet
• Update de historische Tibetaanse beleidswet van 2002
• Autoriseert doorlopende financiering voor humanitaire projecten voor Tibetanen in Tibet en in ballingschap
• Prijst de overgang van Tibetanen naar democratie in ballingschap, die de Dalai Lama heeft geholpen

Afbeeldingsresultaat voor gebedsvlaggen tibet

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/stemming-over-tibetan-policy-and-support-act-mogelijk-volgende-week/