SINGLE TASKEN IS HET NIEUWE MULTITASKEN (EN HIEROM MOET JIJ HET OOK DOEN)

Hoeveel tabbladen staan er eigenlijk op dit moment open in je browser? De kans is groot dat het er een stuk of vijf zijn. Goed nieuws: je bent niet alleen, want iedereen laat zich verleiden tot het multitasken. Het slechte nieuws? Multitasken is slecht voor je productiviteit. Lang leve het single tasken!

Afbeeldingsresultaat voor single multitasken"

Wat is single tasken? Kort gezegd is single tasken jezelf toestaan om maar 1 ding tegelijkertijd te doen, en je niet te laten afleiden door andere dingen, zoals bijvoorbeeld het checken van je emails of heen-en-weer klikken tussen de verschillende tabbladen in je browser.

Heeft single tasken dan geen negatieve invloed je productiviteit? Neen. Integendeel zelfs: single tasken zal je zelfs toestaan om sneller en efficiënter te werken. Het zorgt ervoor dat je kunt focussen op een bepaalde taak, en die daardoor binnen een korte tijdspanne ook volledig kunt afwerken. Waar je je na een dagje multitasken vaak onvoldaan voelt zal single tasken ervoor zorgen dat je jezelf bij het afwerken van elke taak steeds beter en beter voelt over jezelf en je productiviteit.

Hoe begin je eraan? Simpel: laat je telefoon een halve dag in een andere kamer liggen (of zet hem in vliegtuigmodus), laat je mailbox voor enkele uren dicht of stel een timer in met de tijd die je aan een bepaalde taak wil spenderen.

BRON: https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/single-tasken-is-het-nieuwe-multitasken-en-hierom-moet-jij-het-ook-doen

Als ik de titel las moest ik eerst aan iets anders denken. Maar eigenlijk is het zo. Als jezelf eens bekijkt wat er soms allemaal openstaat op je pc en je van links naar rechts klikt om te openen ben je ook aan het multitasken. Dus kan het soms eens goed zijn om maar een site open te houden. Maar soms is dat gewoon niet te doen. Maar je moet gewoon weten met wat je bezig bent, en je hoeft niet van links naar rechts te gaan. Je kan ook het nodige eerst afhandelen en dan kijken naar de volgende site.

Afbeeldingsresultaat voor single multitasken"

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM