Zo maak je een echte Vietnamese ijskoffie

IJskoffie, café frappé of iced coffee. Heel wat landen hebben hun eigen variant op de welbekende verfrissende drank. In Vietnam hebben ze het over Ca phe sua da en voegen ze er gecondenseerde melk aan toe. Zo maak je eentje.

Vietnamese ijskoffie wordt traditioneel gemaakt met een typische lokale koffiefilter die gemaakt is van staal, maar die heb je helemaal niet nodig om hier een dergelijke koffie te maken. In de plaats kun je een cafètiere gebruiken, ofwel een papieren filter waar je de koffie door laat lopen. Normaal worden daarvoor gemalen Robusta-bonen gebruikt, maar met Arabica-bonen kun je het ook maken.

Neem een hoog en relatief breed glas en giet daarin 150 milliliter gecondenseerde melk, voeg een schep ijsblokken toe en giet er daarna de koffie bij. Roeren en je hebt je ijskoffie letterlijk in een handomdraai!

BRON: https://www.gva.be/cnt/dmf20190724_04525211/zo-maak-je-een-echte-vietnamese-ijskoffie

Dit is zeker een verfrissend drankje om nu te drinken. Al drink ik het liever warm, maar dit gaat er zeker en vast ook in hoor. Het is zelfs makkelijk te maken. Wat je er ook nog bij kan doen is een schepje vanille ijs.

Afbeeldingsresultaat voor ijskoffie

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties