Niet storen: 5 tips voor een productieve dag

-
 Unsplash – Brooke Cagle 
Het geluid van een whatsappje dat binnenkomt haalt je met een ruk uit je concentratie. Ben jij het ook beu om om de haverklap weer op zoek te moeten naar je focus? Dan geven wij je graag vijf tips voor een productieve dag.

1. Vermijd onderbrekingen

Onderbrekingen zijn een onvermijdelijk deel van de dag, maar door simpelweg alle meldingen op je smartphone uit te schakelen, zal je je ongetwijfeld veel makkelijker kunnen focussen op de taak die je moét uitvoeren. Lees je mails alleen op enkele tijdstippen die je vooraf bepaalt, zo kan je je concentreren op belangrijker werk dat eerst uitgevoerd moet worden.

2. Breng anderen op de hoogte

Laat vrienden en collega’s weten dat je hoogstwaarschijnlijk niet meteen op hun bericht of e-mail zult antwoorden. Hierdoor verwachten ze niet meteen een reply, maar haal je er bij jezelf ook de druk af om constant bereikbaar te moeten zijn.

3. Gebruik de ‘niet storen’-functie

Wanneer je een ‘ping’ op je telefoon hoort weet je niet wie het is en waarvoor die persoon je nodig heeft. Daardoor wordt je concentratie keer op keer danig verstoord. Weet dat je niet verplicht bent om elke notificatie die binnenkomt te checken. Gebruik de niet-storen functie, waarbij je enkel de meest belangrijke personen toelaat om je contacteren.

4. Ga ergens anders werken

Heb je een belangrijke deadline, maar kan je op kantoor niet in een ruk doorwerken zonder gestoord te worden door collega’s? Verwijder jezelf dan uit de situatie en ga op een ander plekje werken. Dat kan thuis zijn, maar evengoed een koffiebar of een co-working locatie. De verandering van omgeving zal je ongetwijfeld goed doen.

5. Zet je hoofdtelefoon op

Moét je aanwezig zijn op kantoor? Zet dan je hoofdtelefoon op. Kan je niet werken met muziek? Dan vormt de hoofdtelefoon op zich al een kleine barrière voor andere om je aan te spreken. Door wel muziek op te zetten zorg je ervoor dat stemmen en gesprekken van collega’s weggefilterd worden, waardoor het meteen een pak makkelijker is om je te focussen op je werk.

BRON: https://www.hln.be/nina/carriere/niet-storen-5-tips-voor-een-productieve-dag~a6b69de5/

Niet alleen op je werk maar ook thuis heb je noot aan momentjes om iets af te krijgen of af te werken. Nu in vele gevallen kan je zo maar niet ergens anders gaan werken. Dan is het nuttig om alles af te zetten. Gsm mail en juist dat openhouden dat nodig is. Muziek is hier een belangrijke optie. Je hoofdtelefoon of oortjes in en je zit volledig in jezelf en op jezelf. En toch ben je aanwezig. 
Een iets moeilijke opgave is leren om een muur rond je heen te visualiseren. Dat maakt dat je volledig aanwezig bent maar dat je van buitenaf niets binnen laat komen. Hier speelt je ademhaling een belangrijke rol in mee. Rustig in en uitademen.

Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

OM SHANTHI

Spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties