Objectief of subjectief kijken.

Afbeeldingsresultaat voor objectief kijken

Door een citaat te plaatsen op mijn blog zijn er mooi logjes uit voortgekomen.
https://shivatje.wordpress.com/2018/12/04/objectief-subjectief/#comment-24343

Objectief kijken is kijken met je zintuigen.

Afbeeldingsresultaat voor tafel
Subjectief kijken is kijken met je zintuigen en dan jouw mening erover geven.

Gerelateerde afbeelding

Het is zeker niet makkelijk om objectief te kijken. Want al snel ga je gedachten de vrije loop laten en toch details geven over wat je ziet. Maar als je objectief gaat kijken ga je doelgericht kijken. Ga je geen enkel detail vernoemen of als ze vragen stellen daarop antwoord geven. Je blijft bij het object zoals het is. Neem bijvoorbeeld maar eens een kleur. Dat voor jou die kleur is kan voor de andere juist een andere kleur zijn, als je iets bekijkt. Dus men gaat alles weg laten dat niet te maken heeft met wat je ziet. Dat niet makkelijk is. Want al snel ben je geneigd om heel wat op te noemen, soms zelfs overbodig soms kan dit leiden tot een discussie. Alles heeft te maken met hoe snel je geest werkt en antwoord. De ogen geven het signaal door aan de hersenen en de hersenen willen alles benoemen wat ze zien. Je ogen je hersenen en je mond komen in beweging. Maar is dat nodig? Nee. Als men subjectief gaat kijken dan kan men alles vernoemen. Is dit juist? Ja, in jou denken wel maar niet altijd voor een ander. Dat maakt dat men over een object kan blijven praten. Subjectief heeft te maken met je mening te geven over wat je ziet.

Nu je moet eigenlijk heel sterk zijn om objectief door het leven te gaan. Dat is bijna niet te doen op aarde. Maar het is ook een les om verder te gaan naar een volgende dimensie. Daar is alles gelijk en kijk je meer objectief. Denk maar aan een geest bijvoorbeeld. Die is altijd wit nog gezicht of niet herkenbaar. Daarom hoef je hier dan ook niet subjectief over bezig te zijn.

Het is niet echt makkelijk om er een tekst rond te maken maar heb het toch geprobeerd. Toch verwijs ik graag naar de link van het citaat waar aquarius ook een goede inbreng erover geeft.

Afbeeldingsresultaat voor objectief kijken

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM