Een helpende hand zijn of geven.

Afbeeldingsresultaat voor helpende hand

Er zijn voor anderen is in eerste instantie er zijn voor jezelf. Je moet jezelf goed in je vel voelen wil je ervoor anderen kunnen zijn. Dan moet je voor jezelf ook je grenzen bepalen. Want vaak nemen ze een vinger en pakken ze een arm zonder dat je het weet. Je wordt helemaal opgeslorpt door hen. en jouw energie voel je zo uit je liggen trekken. De andere is daar alleen maar goed mee en daar zit je met een vermoeide geest en lichaam.
Men kent dat in een vriendenkring maar ook op vergaderingen of tijdens je werk. Het is aan jezelf om dan te weten tot hoever je iemand laat komen, en hoever je erin mee laat gaan.
Je moet altijd jezelf voorop stellen in jouw gevoel. Jij bent wie je bent en dat maakt je alleen maar sterker op zo een moment. Op dat moment dat iemand van jouw goedheid wilt profiteren. Zo zou je het ook kunnen noemen. De mensen zoeken naar energie naar een pispaal. Hoe ga je ermee om. In eerste instantie. Neem een gesloten opstelling aan. Je armen gekruist voor je borst je benen over elkaar en kijk de persoon niet recht aan. Luister goed naar waar de persoon heen wilt gaan met zijn verhaal en probeer zeker geen emotioneel gevoel in jouw woorden te leggen. Zoals wat er, is dat waar, dat moet moeilijk voor je zijn. Dan geef je stof naar de persoon om verder te gaan. Durf ook op een moment het gesprek te beëindigen. Of nee te zeggen. Nee, dat wil ik nu even niet horen, nee zo moet je niet over jezelf praten of denken. Durf ook het gesprek weg te gaan. Ik ga even naar de wc zo stop je dit ook. Nu bepaalde hebben geen woorden nodig maar hebben je nodig om bepaalde werkjes te doen. Die niets uit zichzelf kunnen doen en altijd maar hulp nodig hebben. Vaak gaan ze dan ook nog niets zelf doen. Als iemand ziek is of even niet kan dan kan je er begrip voorop brengen. Want we zijn er voor elkaar te helpen, maar niet om van elkaar te profiteren.
Men mag nooit van je goedheid profiteren, als je dat aanvoelt moet je gelijk een stop kunnen zetten.
En de mensen die het echt nodig hebben die helpende hand of er zijn voor hen die zullen dat ook waarderen en je altijd proberen er iets voor in de plaats te geven.

Afbeeldingsresultaat voor helpende hand

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM