Mysterie in Hasselt opgelost: Ian (5) geeft auto’s en knuffels aan overleden kinderen

“Op elk graf het perfecte speelgoedje”

Een knuffel voor een overleden meisje: Ian zorgt dat elk kindje een speeltje op maat krijgt.
Mine Dalemans Een knuffel voor een overleden meisje: Ian zorgt dat elk kindje een speeltje op maat krijgt.
Een mysterie op het kerkhof van Hasselt: een onbekende liet op tientallen kindergraven teddyberen, speelgoedautootjes en poppetjes achter. De gulle gever blijkt een jongetje van 5. Hij verzamelde zijn oude speelgoed om het aan ‘de kindjes in de hemel’ te geven. “Want daar hebben ze ook speelgoed nodig.”

Op Allerzielen ging Els Germeaux naar het graf van haar zoon Constantijntje, die 33 jaar geleden dood geboren werd. Ze was verbaasd. Op de kale steen stond een geel speelgoedautootje. Wie het er achterliet? “Ik kon niemand bedenken die een speelgoedje voor hem zou hebben achtergelaten.” Toen Els om zich heen keek, zag ze dat niet alleen Constantijn een cadeautje had gekregen. Op tientallen andere kindergraven lag speelgoed. Hier een teddybeer, daar een speelgoedzwaard of een autootje. “Alsof de Sint dit jaar ook aan de overleden kindjes heeft gedacht.”

Els was zo geraakt dat ze op zoek ging naar de mysterieuze gever. “Dat iemand toch nog iets neerlegt voor mijn zoon, na 33 jaar, dat doet iets. Ik moest weten wie het was.” En dus plaatste ze een bericht op Facebook. In een mum van tijd stroomden de reacties binnen. Honderden mensen reageerden en via via kreeg Shahila Champagne (37) het bericht te zien. Zij loste het mysterie op. De onbekende cadeautjesbrenger was haar zoon Ian Bielen-Champagne (5). “Hij wilde zijn oude speelgoed aan de kindjes in de hemel geven”, zegt ze.

BRON: https://www.hln.be/de-krant/mysterie-in-hasselt-opgelost-ian-5-geeft-auto-s-en-knuffels-aan-overleden-kinderen~a42ccf13/

Als dit geen pakkend nieuws is. Iemand die zijn speelgoed geeft aan het universum prachtig. En dan nog zo jong en waar deze mee bezig is. IN DE HEMEL HEBBEN ZE OOK SPEELGOED NODIG. Dat is gewoon prachtig. Hier durf ik spreken van een bijzonder kind met een bijzonder hart.

Afbeeldingsresultaat voor knuffels

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM