Wat houd een mens bezig in zijn leven?

Afbeeldingsresultaat voor wat houd een mensen bezig

Mensen hebben zoveel vragen maar niet altijd een antwoord. Het houdt hen bezig. Tot zelfs op hun sterfbed. Maar waar de meeste zich mee bezighouden is gelukkig zijn en blijven.

Doe ik het wel goed?
Ben ik echt mezelf?
Is dat het werk dat ik wil blijven doen?
Is dat de liefde van mijn leven?
Word ik oud met…?

Allemaal vragen dat sommige mensen toch bezig houd. En voor wat? Want vandaag voel je gelukkig maar je weet niet wat morgen je zal brengen. En wat gisteren was neem je mee naar vandaag.  Het leven is toch zo complex. Of maken we het zelf zo? Ja we maken het zelf zo. Sta niet stil bij vragen maar leef, geniet op jouw manier. Het komt op je pad en dan is het aan jezelf wat doe je ermee. Je kan er even mee instappen het bekijken aanvoelen en dan nog kan je een andere richting nemen. Dat is met jezelf bezig  zijn dat is geen vragen beantwoorden maar gaan voor jouw pad. De meeste laten zich leiden door de media en alles wat er rond hangt. In dat geval is dat dan nog het meeste op lichamelijk vlak en kleding. Hier zijn vrouwen en nu ook meer mannen mee bezig in het leven. Ze willen er goed blijven uitzien. Maar wat is goed uitzien. Dat is gezond zijn je goed voelen, zonder naar iets of iemand op te kijken. Want de meeste mensen zien naar het beeld dat ze voor ogen krijgen. En is dat niet naar wens dan zal er gewoon naast gekeken worden. Toch is het lichaam stoffelijk en veranderd iedere dag. Maar het innerlijke de geest in een woord je tempel, dat is wat mooi is. Dat is jouw ik. Ook komt het vaak voor dat het financiële mensen bezig houd. Financiële dat verbonden is aan luxe. Maar stel de vraag eens heb je bepaalde luxe nodig? Heb je dat nodig om gelukkig door het leven te gaan. Juist genoeg aan financiële middelen hebben is goed, dan houd die vraag je ook niet bezig. En ben je gelukkig met wat je hebt.
Onlangs las ik nog een stukje. Ik werk nu full-time in plaats van 32uren. Vroeger kon ik zoveel en nu moet ik kijken wat ik doe. Ik leef niet meer en vind eigenlijk het plezier niet meer in mijn leven. Waar is het verleden de reizen het genieten gebleven. Toch heeft de persoon dagelijks tijd voor zichzelf maar kan door het verleden niet los te laten er niet van genieten. Ook dat kan iemand bezig houden. Juist omdat het verleden bij bepaalde meespeelt. Maar al te vaak hoor je ik vind mijn leven niet meer zo leuk als vroeger ik voel me eenzaam. Juist omdat ze niet vanuit hen zelf leven en niet weten of dat gevoel aan het zelf kunnen geven hoe gelukkig ze zijn. Alles in het leven is om even bij stil te staan. Maar niet om erin te blijven hangen.
En dan de laatste zin en die maar al te vaak gehoord wordt op een sterfbed. Voor wat heb ik geleefd ben er nog niet klaar mee. De angst om verder te gaan.

In spirituele zin kan je stellen; dat wat je leven bezighoud vaak samenhangt met jouw eigen spirit. Jouw eigen denken en gedachten.

Zoals ik de eerste foto laat zien de wolken kan dit een mens soms uren bezig houden. Ze veranderen om de seconde wijze van en dat is ook zo met dat wat je bezighoud.

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor wat houd een mensen bezig

Advertenties