Iets bespreken

Afbeeldingsresultaat voor iets vertellen

De ene persoon zal dat blootgeven de ander kent zijn grens en zal juist dat bespreken wat nodig is. Een voorbeeld ervan; een patiënt komt bij de huisarts. De arts wil in alle geuren en kleuren uitleggen wat er scheelt, waarop de patiënt vraagt kom gewoon to the point. En daar kan de persoon mee verder. In een gesprek is dat vaak ook zo. Je vertelt wat je kwijt wilt maar sommigen weten in het gesprek de juiste woorden eruit te halen om je toch meer te laten vertellen. Alhoewel moet je dan wel de persoon goed in het oog houden en aanvoelen of het gewenst is wat je doet. Iets vertellen en er naar luisteren doe je zo maar niet. Er is altijd een beginpunt dat aanleiding geeft tot het gesprek. Ook dat kan al een lichte op laten gaan. Ook is het natuurlijk zo en dat is ook aanvoelen of de persoon iets wenst in zijn of haar gesprek. Dit kan gaan van geef me antwoord, nooit doen. Geef mij een richting, wel doen. Of gewoon luister eens even. Ook is het natuurlijk zo dat een gesprek in leeftijd scheelt. Toch hoor ik graag klein en groot aan. Alhoewel dat je bij groten het belangrijk is dat je aandachtig blijft, en bij kinderen mee moet kunnen gaan in bepaalde fantasieën.
Als je nu eens kijkt naar je dagelijks leven moet je gewoon eens kijken hoeveel je bespreekt en vertelt. Al is dat aan je partner je kinderen, ja zelfs tegen een huisdier. Ieder mens heeft daar een behoefte aan. Spreken is luisteren en er zijn voor de persoon en dat kan aangenaam zijn.
Als men het nu eens spiritueel gaan bekijken.
Kan men gesprekken vormen tegen deze die je niet ziet nog voelt. Maar toch voel je dat je gehoord wordt. Juist omdat bepaalde in deze dimensie leven en niet geestelijk hoger durven gaan. Een voorbeeld ervan; mensen die gebeden doen. En die gebeden ook zijn verschijnen op een moment. Als men hier gevoelsmatig voor openstaat dan kan je niet alleen het gesprek voeren maar ook dat gesprek aanvoelen. Alles heeft gewoon te maken met hoe je ergens voor openstelt.

Ook kan een gesprek gerelateerd zijn aan het moment van de persoon. Hier bedoel ik mee psychische personen kunnen nu een goed gesprek doen maar even laten ergens helemaal anders zitten. Ook daar moet men rekening mee houden als men iets wilt delen.

Dit kwam er weer door een prachtig schrijven van liefde uit de hemel: https://liefdeuitdehemel.blog/2018/08/03/kom-op-verhaal/

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor iets vertellen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties