Bepaalde mensen denken maar een ding in het leven.

Afbeeldingsresultaat voor aan een ding denken

Rijkdom en nog rijker worden. Ik las juist in de krant dat iemand graag per dag een miljoen wil verdienen. Voor wat is dat nodig? Gisteren hoorde ik op de radio dat een afgestudeerde een bruto minimum loon ontvangt van 2300€. Waar is de tijd dat we gingen werken voor een aalmoes voor rond te komen en juist genoeg te hebben voor eten. Leer eerst werken en krijgt dat waarvoor je werkt. Maar nu is het anders. Nu is het wat verdien ik dan kom ik werken. Er wordt steeds herhaald ik heb gestudeerd ik heb diploma’s ik wil eerst geld zien dan werken. En waar is de tijd dat werkende eerst lieten zien wat ze konden en dan geld kregen. Dat hen op hun manier gelukkig maakte. Geld maakt het leven iets makkelijker en draaglijker maar maakt het gelukkig. Als je geld hebt, heb je een angst om het te verliezen heb je een gevoel van altijd maar meer te willen. Dit gaat altijd ten koste van anderen. Mensen die in het leven maar aan een ding kunnen denken en dan niet alleen aan geld doen zichzelf heel veel pijn. Pijn om op bepaalde dingen na te moeten doen, of hoe ze iets gaan ondernemen om juist dat te krijgen. Vaak zijn ze zo gericht om hun doel dat ze daar ook niet vanaf gaan of af te brengen zijn. Als ze het ondernemen zullen ze er ook bij winnen. Wat dat is hun gedachten patroon. Gevoelsmatig zullen deze mensen niets aanvoelen van anderen.
Soms is het gewoon moeilijk om met deze mensen iets op te zetten. En toch kan het ook een goed doel in je leven hebben. Maar dan tellen enkele punten wel mee. En dat begint al met haal er geen winst uit maar verlies er ook niets mee, ook jezelf niet. Enkele punten die je zou kunnen gebruiken als je het voor jezelf op een positieve manier zou willen bereiken.

Ken je zelf
Bepaal zelf je succeskompas
Ben en blijf jezelf
Stem het nodig af op jezelf
Gebruik niet alleen je denken maar ook je gevoel
Wees dienstbaar
Probeer om iets te bereiken samen te werken
Ga niet (ver)oordelen
Bekijk waar de stroom heengaat en dan nog kan je een eigen weg inslagen.

Wanneer je pad gaat bewandelen op een manier van dat wat ik heb is genoeg en wat ik kan delen doe ik uit liefde en hoef ik niets voor terug. Dan pas ben je echt goed met jezelf en met je medemens bezig. Zo bewandel je dan ook je pad in liefde en in volle liefde.

Afbeeldingsresultaat voor aan een ding denken

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM