Wie staat er al eens stil bij zijn eigen leven?

Afbeeldingsresultaat voor stilstaan bij jezelf

We zijn allemaal begaan met anderen en ons eigen leven gaat zo voorbij. We staan stil bij wat ons verteld wordt of wat we te zien krijgen. Maar ons leven gaat voorbij. We staan daar niet bij stil. We moeten vooruit we moeten er zijn we moeten zorgen. Maar durf eens even alles te laten voor wat het is, even uit handen geven en tijd nemen voor jezelf. Je ogen sluiten voor wat je anders zou doen of willen doen dat iemand het uit je handen neemt. Ja het hoort bij je leven bij je dagelijks bestaan. Je ogen sluiten je rust nemen en even genieten. Even stil staan bij jouw leven. Wat is je doel in het nu. Want nu is het belangrijk. Het leven dat achter je ligt zijn je lessen daarvan je geleerd hebt en nu kan gebruiken. Nu kan je stil staan iedere dag en kijken naar jezelf je voelen uiterlijk en innerlijk. Uiterlijk is gemakkelijk om je te bekijken om je te voelen. Innerlijk is al iets moeilijker omdat je dit leren moet. Leren om te voelen, leren om je lichaam te kennen. Misschien ben je het wel vergeten of wil je ergens geen aandacht aan geven. Zoals emoties pijnen kwaaltjes ga maar door. Maar ook hier kan je even bij stil staan. Net als genieten. Je mag eens genieten je mag eens even zeggen ik hou van mezelf. Je mag jezelf eens lekker een schouderklopje geven. Dat allemaal is stilstaan bij jezelf.
Jouw geest en lichaam is uniek. Er bestaan er geen twee van. Als je dit durft te bekijken durft te voelen dat pas geniet je van jouw levenspad dat je bewandeld op jouw manier. Het leven is niet alleen leven, maar ook genieten op allerlei manieren en dit op sensueel vlak ook. Daar kan je ook bij stilstaan. Want wat je sensueel voelt moet men in eerste instantie uiten naar jezelf om het dan pas te kunnen delen.
Zo zie je pas hoe vaak je stil kan staan om jezelf te leren kennen.

Soms mensen worden geconfronteerd in het leven met een aandoen lichamelijk, geestelijk. Hebben het moeilijk om begripvol over te komen of zich te verantwoorden. Dat maakt hen zo moe of komen zelfs in een dipje te zitten. En toch is dat niet nodig je bent wie je bent en je kan je alleen maar laten zien en horen zoals je bent. Begrijpen ze dat niet laat het los en kom in gedachten bij jezelf met sta eens stil bij jezelf.

Zou je voor jezelf momenten kunnen noemen dat je echt in jezelf kan en mag zijn?

Afbeeldingsresultaat voor stilstaan bij jezelf

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

 

Advertenties