Gezond oud worden? Slaap dan zeven uur per nacht

In het weekend tot de middag in bed blijven liggen en je achteraf heerlijk uitgeslapen voelen? Check! Nochtans toont nieuw onderzoek aan dat mensen die vaak langer dan acht uur slapen, vroeger zouden sterven dan mensen die maximaal zeven uur per nacht slapen. Moeten we uitslapen voortaan uit ons woordenboek schrappen?

Lange tijd werd beweerd dat acht uur slaap per nacht ideaal was. Nu wordt die uitspraak echter in twijfel getrokken. Onder andere professor Kripke, een Amerikaans professor gespecialiseerd in slaaponderzoek, schreef al enkele boeken over dit onderwerp.

Puur vanuit gezondheidsoogpunt, is er volgens professor Kripke geen reden om meer dan zes uur en een half te slapen per nacht. Wie dus elke nacht iets meer dan zes uur slaapt, heeft geen reden om ongerust te zijn. Wie elke nacht zeven uur zou slapen, zou het beste overlevingspercentage hebben. Mensen die acht uur of meer slapen, hebben dan weer meer kans om vroeg te sterven, net zoals mensen die minder dan vier uur per nacht slapen.

Ben jij een langslaper? Er is nog geen reden tot paniek! De onderzoeken die lopen zijn nog niet sluitend genoeg om definitieve conclusies te trekken.

BRON: https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-healthy/gezond-oud-worden-slaap-dan-zeven-uur-per-nacht

Wie gaat ons echt kunnen vertellen hoelang we moeten slapen, en dat bepaalde slapers langer of korter zouden leven. Er zijn er nu eenmaal die veel slaap nodig hebben, het nadeel hun dag is sneller gedaan. Maar vaak gaan deze ook laat slapen zodat ze eigenlijk tot op de middag in bed kunnen blijven liggen. Denk meer dat mensen met onregelmatige uren of nachtwerk meer last hebben op gezondheidsvlak dan iemand met een gewone dagtaak en ook de uren van dag en nacht respecteert.

Afbeeldingsresultaat voor slapen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties