Voor 11 euro naar psycholoog: vanaf dit najaar 4 tot 8 sessies terugbetaald

 iStock
Binnenkort kost een bezoekje aan de psycholoog nog maximaal 11 euro. Volwassenen die lijden aan angststoornissen, depressief zijn of verslaafd aan alcohol, hebben jaarlijks recht op 4 tot 8 sessies aan dit verlaagde tarief.

De eerste consultaties bij de psycholoog kosten vanaf dit najaar nog hooguit 11 euro, in plaats van gemiddeld 45 euro vandaag. Het kernkabinet zet het licht daarvoor vandaag op groen. Eerder had minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) al aangekondigd dat er een terugbetaling zou komen, maar nu is bepaald hoeveel en voor wie. “Door een tussenkomst te voorzien, hopen we dat de stap naar een psycholoog minder groot wordt”, zegt De Block. “Uit onderzoek blijkt immers dat de Belg nu jaren wacht om hulp te zoeken.”

De terugbetaling zal gelden voor volwassenen met veelvoorkomende psychische problemen, zoals een angststoornis, depressie of alcoholverslaving. Maar die categorieën kunnen ruim geïnterpreteerd worden. Ook wie zijn partner of kind verloor of een trauma opliep, kan van de regeling gebruikmaken. Wel is er een voorschrift nodig van een huisarts of psychiater. Dan heb je recht op vier sessies bij een psycholoog of orthopedagoog. Eventueel krijg je daarna nog vier extra sessies, opnieuw op doktersvoorschrift. Wil je nadien nog therapie, dan betaal je de volle pot.

Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, betaalt minder dan 11 euro. Jaarlijks is voor de terugbetaling een budget van 22,5 miljoen euro voorzien. De minister schat dat daarmee 120.000 patiënten geholpen kunnen worden.

BRON: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/voor-11-euro-naar-psycholoog-vanaf-dit-najaar-4-tot-8-sessies-terugbetaald~a4323a392/

Wat nu toch heel wat geld kost en de tijdsduur die men moet nemen tot rond 2jaar ligt haken veel mensen af om naar een psycholoog te gaan. Het draagt zeker bij als men ergens zelf niet uit komt. Dan is het toch goed dan men dit terug betaald krijgt. Ook is het niet echt alleen vrouwen die er gebruik van maken ook meer en meer mannen zoeken de hulp van een psycholoog op en kinderen die naar een kinderpsycholoog doorverwezen worden neemt toe. 
Gewoon weten dat er geluisterd wordt en dat men iets aanreikt wat men kan gebruiken in het dagelijks leven. Daar gaat het om. 

Afbeeldingsresultaat voor psycholoog

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM