Afkoelen bij zomerse temperaturen: dat doe je zo

Dit weekend hebben we mogen genieten van de eerste lente-zonnestralen. De temperaturen bereikten ongekende hoogtes en gelukkig staan er nog een aantal zonnige dagen voor de deur. Maar wat werkt nu echt goed, wanneer op zoek bent naar verkoeling: een koud biertje of warme beker thee? Wij zochten het voor je uit, zodat jij maximaal kunt genieten van dat zonnetje op je kop.

Thee drinken

Als je op zoek bent naar verkoeling op een heerlijke zomerdag, grijp je al snel naar de waterijsjes of een ijskoud drankje. Feit is helaas dat koude drank en ijs helemaal niet helpt om je lichaam te verkoelen. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je bloed langzamer gaat stromen, waardoor je lichaam juist meer moeite heeft met het afvoeren van de hitte. In plaats daarvan is het beter om een warme kop thee te drinken als je verkoeling zoekt. Ja, je leest het goed. Hoe scheef het ook klinkt, maar warme drank zorgt ervoor dat je veel gaat zweten, waardoor je lichaam sneller afkoelt. En dat is precies wat je wil.

Spicy food

Heb je het na een flinke beker thee nog steeds warm? Kook dan een lekkere pittige maaltijd voor jezelf, zoals een Aziatisch wokgerecht met een lekker chili-pepertje erdoorheen. Door de pepers zul je flink gaan zweten en dat helpt je lichaam om af te koelen. Bon appétit!

BRON: https://www.ze.nl/artikel/245450-afkoelen-bij-zomerse-temperaturen-dat-doe-je-zo

Warme dagen we hebben ze al gekend en hopen dat er nog mooie dagen aan mogen komen. Wat doe je nu het beste om afkoeling te krijgen. Zeker geen frisdrank geen ijsblokjes of ijskoude dranken. Dat zal je nog meer doen zweten en puffen. Maar drink iets lauw of warm en eet pittig eten. Dan ga je merken dat je lichaam minder vocht gaat afgeven.

Afbeeldingsresultaat voor pittig eten warm weer

Afbeeldingsresultaat voor hittegolf

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertenties