Daarom raakt je menstruatie in de war van reizen

Foto door Edho Pratama via Unsplash
Jij voelt je misschien wel helemaal ontspannen op vakantie, je lichaam is dat helaas niet altijd.

Veel vrouwen weten dat op reis gaan je menstruatie serieus in de war kan sturen. Zeker langeafstandsreizen zorgen er vaak voor dat je te laat, te vroeg of zelfs helemaal niet ongesteld wordt.

De reden? Je lichaam is gestresseerd. Natuurlijk klinkt een zonovergoten vakantie onder de palmbomen met een piña colada in je hand niet als een stresserende ervaring, maar voor je lichaam is het dat wel. Angst voor een aanstaande reis, het eten van ongezonde voeding op je bestemming, minder slaap en andere tijdszones bezorgen je allemaal lichamelijke stress waardoor je hormonen, en dus ook je menstruatie, in de war worden gestuurd.

Maar geen paniek. Het is geen probleem als je een keer niet ongesteld wordt. Als het twee of meerdere keren gebeurt, is er misschien wel iets anders aan de hand en raadpleeg je beter je arts.

BRON: https://www.hln.be/nina/fit-gezond/daarom-raakt-je-menstruatie-in-de-war-van-reizen~aad60f01/

Daar moet men toch als vrouw rekening mee houden. Ook gaan vrouwen vaak in pil doornemen om de menstruatie uit te stellen op vakantie of om niet met de ongemakken te zitten op het vliegtuig of noem maar op. Men staat er niet bij stil maar voor de vakantie kunnen de hormonen op hol slagen en tijdens de vakantie. Als vrouw moet je dan ook altijd je voorzorgen nemen. Want het is niet zo omdat men ze juist voor het vertrek gehad hebt dat je ze niet op vakantie krijgt. En naargelang naar waar je gaat kan het goed zijn dat geen maandverband of tampon kan vinden.
En men wilt toch van de vakantie genieten en het nodige mee kunnen doen.

Afbeeldingsresultaat voor menstruatie op vakantie

Afbeeldingsresultaat voor menstruatie op vakantie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM