Online therapie slaat aan bij de Vlaming: duizenden proberen via website van verslaving of depressie af te raken

Online therapie slaat alsmaar meer aan bij de Vlaming.
thinkstock Online therapie slaat alsmaar meer aan bij de Vlaming.
Online therapie slaat alsmaar meer aan bij de Vlaming. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. Zo hebben vorig jaar 1.322 mensen zich aangemeld bij alcoholhulp.be voor zelfhulp. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).

Ook bij websites als cannabishulp.bedrughulp.be en gokhulp.be zijn vorig jaar enkele honderden mensen begeleid. Via de nieuwe website depressiehulp.be zijn in enkele maanden al 200 mensen een traject gestart.

De deelnemers aan online therapie kunnen van thuis uit aan de slag, de drempels zijn lager, je kan van overal inloggen, de hele dag en nacht door en niemand hoeft te weten wie je bent, klinkt het. “Wij merken dat we online een andere doelgroep bereiken”, zegt Geert Vanham, directeur van de Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD) Limburg. “Voor alcoholverslaving behandelen we bijvoorbeeld veel minder vrouwen dan mannen. De verhouding is ongeveer een vrouw op de vier. Maar bij de online meldingen is dat een op de twee.”

BRON: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/online-therapie-slaat-aan-bij-de-vlaming-duizenden-proberen-via-website-van-verslaving-of-depressie-af-te-raken~a8293ebd/

Online helpen het kan maar soms is het veel beter om face to face met de persoon te praten. Dan kan je ook zien en aanvoelen of deze het meent wat hij/zij zegt.
Maar een online praatje kan zeker de nodige steun aan iemand geven. En voor de persoon is het soms ook beter. Omdat men je ware niet moet laten zien, of je moet nergens heen gaan. Want bij sommigen kan buiten komen al een probleem zijn, of zelfs onder de mensen komen.
Maar het kan zeker zijn nut geven om de eerste sessies van therapie zo te behandelen.
Wat men meer een meer aan het uitproberen is. Is via online ook elkaar te zien. Zodat je toch ook dat gevoel krijgt face to face te zijn.

Afbeeldingsresultaat voor online therapie vlaanderen

Afbeeldingsresultaat voor online therapie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM