Wees aardig en geef een compliment…

Nog geen wek geleden was het: Doe eens vriendelijk dag. Vandaag is het Nationale Complimentendag. Deze dag wordt elk jaar op 1 maart gehouden. Een complimentje geven als iets goed gaat! Dat doen we in de praktijk te weinig. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken! Dat vinden de organisatoren van deze dag.

1

De Nationale Complimentendag draait puur om oprechte(!) ‘persoonlijke aandacht’ en ‘uitgesproken waardering’. Twee ‘zaken’ die simpelweg niet te koop zijn, maar mensen (waarschijnlijk juist daarom) het diepst raken! Dit verklaart ook waarom het succes van deze dag niet gekocht kan- en mag! worden. “Persoonlijke woorden en aandacht ‘afkopen’ met een cadeau is op 1 maart dus niet de bedoeling” aldus Hans Poortvliet, initiatiefnemer.

2

Deze dag wordt sinds 2003 gevierd. Het is dus dé dag om eens extra waardering uit te spreken naar je partner, kinderen, familieleden en vrienden. Het is ook de dag om aandachtiger stil te staan bij de prestaties en kwaliteiten van je medewerkers, collega’s en klanten. Vooral de laatste jaren neemt de populariteit van deze dag toe. Mensen worden zich toenemend bewust van het belang van waardering. Het doel van die Dag blijkt simpel: Geef één van je collega’s, vrienden of een toevallige passant eens een compliment. Over hoe leuk die er uit ziet, hoe lekker die ruikt of hoe goed die zijn of haar werk doet. Omdat dat de samenleving een heel stuk vriendelijker maakt, verklaren de organisatoren

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2018/03/01/wees-aardig-en-geef-een-compliment

Complimentendag niet alleen vandaag dat zou je iedere dag moeten kunnen geven. Een complimentje kost niets en heeft zoveel waarde aan de persoon waar je het aangeeft. Het geeft blijk aan de persoon van waardering. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM