Dit kreeg ik privé. Dat is toch weer mooi

 
Tibet in de krant
10.000 ondertekeningen maken het verschil!
Beste Bruno,

Vanochtend stond ik op met een gevoel van: ‘Ja, we hebben het gefikst!’ Onze actie om minister Zijlstra zo ver te krijgen dat hij tijdens zijn onderhoud met zijn Chinese geprekspartners de mensenrechten in Tibet aan zou kaarten is een groot succes geworden.

Onze Facebook-actie is veelvuldig gedeeld. We hebben veel meer dan de 10.000 getekende petities ontvangen waar we om vroegen. Ook die van jou! Er was veel aandacht in de media. In het bijzonder wil ik De Volkskrant bedanken voor de prominente plek die onze open brief gekregen heeft.

Dit alles heeft ertoe geleid dat minister Zijlstra volgens eigen zeggen ‘de kwestie Tibet’ bespreekbaar heeft gemaakt bij de Chinese autoriteiten. In een interview op Radio 1 maakte hij daar uitdrukkelijk melding van.
Beluister het interview hier.

Wij zijn verheugd dat de minister Tibet en mensenrechten heeft aangekaart. Echter, aan het einde van het interview geeft hij aan dat we China een aantal jaren de tijd moeten geven om het mensenrechtenbeleid te verbeteren. Dat stelt mij teleur. Op dit moment, terwijl ik jou schrijf, bezwijken er Tibetanen onder onverdraaglijke martelingen. Deze mensen kunnen niet een aantal jaren wachten. Deze mensen sterven, mede doordat wij onze handelsbelangen boven hun mensenrechten plaatsen.

Het antwoord van onze minister is zorgwekkend. Immers, we hebben geen dag te verliezen als het gaat om ernstige mensenrechtenschendingen door China in Tibet. Daarom vragen we onze minister van Buitenlandse Zaken om bij de eerstvolgende gelegenheid er bij de Chinese regering op aan te dringen om per direct te stoppen met deze mensenrechtenschendingen.

Dit kan alleen als we samen druk blijven uitoefenen op onze regeringsleiders. Bruno, jij maakt het mede mogelijk dat we de stem van het Tibetaanse volk, zoals afgelopen week, aan heel Nederland kunnen laten horen. Daar ben ik je uit de grond van mijn hart ontzettend dankbaar voor.

Help mee om nog meer aandacht te vragen voor de vrijheidsstrijd van het Tibetaanse volk. Steun ons werk met een gift. Met elke bijdrage, klein of groot, help je Tibet. En maak je onze succesvolle acties en publiekscampagnes, zoals die van afgelopen week mogelijk. Als iedereen helpt maken we van heel veel druppels een waterval. Dank je wel.

Met vriendelijke groet,

Tsering Jampa,
Directeur

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM